‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 25 aprilie, 2024
7.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriBelarus ar putea construi în Republica Moldova un complex modern de produse lactate

Belarus ar putea construi în Republica Moldova un complex modern de produse lactate

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Despre aceasta a anunțat Alexei Bogdanov, șeful Departamentului pentru activități economice externe din cadrul Ministerului Agriculturii și Alimentației al Republicii Belarus.

„În acest an, o atenție sporită vom acorda cooperării cu țările membre ale CSI, astfel vom mări volumul livrărilor, vom extinde gama de produse și vom discuta posibiltatea de a intra în marele rețelele comerciale. O astfel de înțelegere există și cu Republica Moldova, despre aceasta am discutat cu o delegație care s-a aflat într-o vizită de lucru în orașul Minsk. Republica Moldova este interesată să cumpere produse alimentare din Belarus și, în ultimul an, a importat în valoare de peste 4,7 milioane de dolari, ceea ce este cu 16% mai mult decât în 2016. Am discutat și despre proiecul de construcție, în Moldova, a unui complex de produse lactate după tehnologiile din Belarus, planificăm să cooperăm în domenii precum cultivarea plantelor și creșterea animalelor“, a menționat într-un interviu pentru agenția BELTA Alexei Bogdanov.

Un astfel de complex de produse lactate, care face parte din combinatul agro „Dzerjinski”, a fost vizitat, săptămâna trecută, de către președintele Republicii Belarus, Aleksandr Lukașenko. Discuții referitor la construirea acestui complex au fost anunțate cu câțiva ani urmă. Acum a fost demonstrat proiectul finalizat, la elaborarea căruia au fost utilizate inclusiv experiențele mondiale avansate.

Alexandr Lukașenko s-a familiarizat cu activitatea complexului și a apreciat activitatea desfășurată ca fiind una de calitate, inclusiv a anunțat și despre costul care este de aproximativ 6,5 milioane de dolari. Perioada de recuperare a investiției se estimează să fie de 6 ani.

„Este un proiect bun, orice bancă va fi interesată să finanțeze un astfel de complex”, a spus șeful statului belarus.

Vizita oficială a lui Alexandr Lukashenko în Republica Moldova este programată pentru luna aprilie.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›