Jazz’n Chișinău International Festival revine la Chișinău cu un program de excepție

1-69

Jazz’n Chișinău International Festival revine la Chișinău cu un program de excepție. Evenimentul se va desfășura în perioada 17-19 aprilie, la Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici”, începând cu ora 19:00, iar publicul se va delecta cu jazz autentic și invitați speciali.

În prima zi a festivalului vor evolua artiști din Polonia, Ucraina și Germania, care vor crea o atmosferă deosebită. „Aga Derlak Trio” și proiectul „Tamara Lukasheva Duo” vor fi cei care vor da start festivalului de jazz.

„Aga Derlak Trio” este un proiect tânăr lansat în 2013, în componența căruia fiind pianista și compozitoarea Aga Derlak, contrabasistul Tymon Trąbczyński și toboșajul Szymon Madej. Ei au reușit să obțină nenumărate premii și distincții la festivaluri atât naționale, cât și internaționale.

Proiectul „Tamara Lukasheva Duo” include vocalista Tamara Lukasheva și toboșarul Jens Duppe, care se bucură și ei de o mulțime de premii și colaborări cu personalități internaționale, cum ar fi Orchestra Națională de Jazz de Tineret din Germania (Bujazzo).

Reamintim că JAZZ’n Chișinău International Festival este la cea de-a VI-a ediție. În cadrul ediției anterioare au fost implicate band-uri de tineri jazz-meni din Germania, Letonia, Italia, Polonia, Senegal și Moldova, și s-a extins în localitățile Tiraspol, Soroca și Cimișlia.

A3 Chisinau-100

În cea de-a doua zi a festivalului, pe scena Filarmonicii vor urca alte proiecte de talie mondială.

Proiectul „Roman Tulei Trio”, membrii căruia sunt absolvenți ai renumitei facultăți de jazz europene „Swiss Jazz School”, vor interpreta muzica lor pe alocuri neobișnuită și vibrantă, care are un specific al ei și configurează orice așteptare. Formația mai este activă în cluburi și festivaluri din Elveția și internaționale, iar acum vor evolua și la Chișinău, 18 aprilie, în cadrul festivalului.

Proiectul „Frederik Köster /die Verwandlung”, cu membrii Frederik Köster (trompeta, liderul formației), Florian Weber (piano), Joscha Oetz (contrabas) și Jonas Burgwinkel (tobe) și-au făcut un nume sonor pe scena jazz chiar de la debutul lor, acum cinci ani și până în present se bucură de success, iar acum vin să cucerească și publicul nostru cu un program deosebit.

A doua zi a festivalului va începe, la fel, la orele 19:00 și promite a fi una deosebită.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente