/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 801: Atacuri și în ajun de Paște! Alerta lui Zelenski, dat în căutare de Rusia: „Urmează o nouă etapă„

/VIDEO/ Gherghe Urschi, omagiat la ai săi 70 de ani! Sute de oameni au venit la concertul dedicat umoristului

missing
02 aprilie 2018, ora 15:00

Emoționați până la lacrimi, spectatorii l-au aplaudat pe Gheorghe Urschi, în picioare, minute în șir. Întreaga seară, marele umorist a stat într-o lojă, alături de fiica sa, Liliana. Concertul a durat mai bine de două ore, iar la el au participat zeci de actori și interpreți. Aceștia au repus în scenă renumitele dialoguri umoristice, semnate de Urschi, în care a luat în derâdere prostia omenească, politicul, corupția sau patima pentru alcool.

Și se tot smuncea, să cheme urgența, că cică ii rău „capeț” și simte că o să-l ia răceala. Da nu atâta răceala, da cât răcoarea”.

Treburile la mine sunt nu chiar, mi-au găsit zahăr.
„- Văleu. Și la noi așă-i de greu cu zahărul, cuscră.

– Nu-i nimic de mirare, acum fiecare al doilea are zahăr.
– Da la noi rar cine are cuscră, na așela care șe ține ghini cu vânzătorul.”

„A schimbat mentalități, a readus zâmbetul pe buze unui popor care, din păcate, mai mulți ani la rând a fost nefericit și continuă, din punctul meu de vedere, să fie,” susține actrița Aliona Triboi.

„Clar că sunt emoții mai multe, dar un principală, de când am auzit că familia Liliei vrea să facă acest spectacol. Eu am numai o emoție, o emoție de bucurie că acest moment se întâmplă,” a menționat interpretul Iurie Sadovnic

„Cuuuuscra, buba, unde buba? Asta acolo. Sau stai, ce mai avea: Baba era bolnavă, și aghe mozole și clefăie cuvintele. Sunt niște glume care ele și acum sunt actuale. Și sunt, cum să zic, ajung acolo unde trebuie.”

Admiratorii creației lui Gheorghe Urschi spun că au așteptat cu nerăbdare acest spectacol.

„Am venit cu mare drag. Am fost și aniversarea de 60, din păcate astăzi nu-l vedem pe scenă, dar foarte, foarte bine ne simțim.”

„A fost mai ușor de trecut peste greutățile pe care le ducem zi cu zi cu umorul și cu prezența lui.”

„Concertele lui întotdeauna …cum se spune „Krovi Kipela”.”

Unii, chiar de la intrare, și-au amintit de glumele renumitului umorist. „El avea așa o glumă, „Europa e ca calul cel mare, da Moldova ca o muscă și tot vrea la „Evropa” la calul cel mare.” Mie foarte mult îmi place de Urschi, eu de aceea și am venit. Îmi pare foarte rău că este bolnav și îi doresc însănătoșire.”

„Când aud de Gheorghe Urschi, în primul rând îmi amintesc de umorul lui fără de care acum ne este foarte trist. Îmi pare rău că așa s-a întâmplat, dar cu voia lui Dumnezeu a ajuns la o vârstă de 70 de ani.”

„Umoristul numărul 1, noi altul n-am avut și nu se știe peste cât timp o să avem.”

Ultima dată maestrul a ieșit în fața spectatorilor acum 10 ani, la concertul său aniversar de 60 de ani. În anul 2011, în timp ce venea dintr-o deplasare din România, Gheorghe Urschi a suferit un atac cerebral, iar, de atunci, umoristul numărul unu din Moldova nu a mai urcat pe scenă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram