„Săptămâna aceasta conduc o delegaţie a Comisiei pentru bugete a Parlamentului European în Republica Moldova pentru a evalua la faţa locului cum sunt cheltuite fondurilor europene acordate din bugetul Uniunii Europene, dar şi stadiul implementării Acordului de asociere UE - Republica Moldova. Vă voi prezenta la sfârşitul săptămânii concluziile vizitei mele”, a declarat Siegfried Mureşan, care şi-a făcut public calendarul întrevederilor de la Chişinău.

Astfel, miercuri reprezentanţii celor două Comisii din Parlamentul European vor avea o întrevedere şi cu liderii opoziţiei antioligarhice, Andrei Năstase şi Maia Sandu.
 
Subiectele discutate în cadrul întrevederilor cu oficialii de la Chişinău vor viza progresul reformelor, aspecte legate de statul de drept, buna guvernare, domeniile justiţiei şi mass-media, precum şi evaluarea acţiunilor de luptă împotriva corupţiei.  
 
Europarlamentarii din Comisia pentru Afaceri Externe şi Comisia pentru Bugete vor efectua şi o vizită în raionul Hânceşti, unde vor discuta cu reprezentanţii autorităţilor locale, partidelor politice şi societăţii civile.
 
Ulterior, delegaţia Parlamentului European va vizita Ucraina pentru a evalua gradul de implementare a Acordului de Asociere Ucraina – UE.
 
Despre rezultatele misiunilor în Republica Moldova şi Ucraina europarlamentarii vor raporta în cadrul Comisiei pentru Afaceri Externe şi Comisiei pentru Bugete.