Ex-director al Serviciului Piscicol, condamnat la 10 ani de închisoare

Procuratura Anticorupție a anunțat astăzi despre condamnarea unui fost șef al Serviciului Piscicol pentru delapidarea averii străine. Procurorii l-au acuzat de însușirea ilegală a bunurilor altei persoane, încredințate în administrare, în proporții deosebit de mari, cu folosirea situației de serviciu, infracțiune prevăzută la art.191 alin (5) Cod Penal.

În fapt, în perioada 2014-2015, inculpatul având în gestiune activitatea de realizare a permiselor de pescuit amator/sportiv, a încasat de la beneficiari sume bănești considerabile, fără a le reflecta în evidența contabilă a Serviciului Piscicol, însușindu-și astfel mijloace bănești în mărime de 2 434 190 lei.

Instanța de judecată l-a recunoscut vinovat pe inculpat de comiterea infracțiunii prevăzute de art.191 alin (5) Cod Penal, fiindu-i aplicată o pedeapsă sub formă de 10 ani de închisoare, cu privarea de dreptul de a ocupa funcții și exercita activități în domeniul administrării sau conducerii pe un termen de 5 ani și încasarea prejudiciului material în sumă de 2 434 190 lei.

Inculpatul nu și-a recunoscut vina, iar sentința este cu drept de apel.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.