14:06:33 25.04.2024
Stiri

Angajații unui penitenciar din R. Moldova riscă să ajungă în celule, alături de condamnați: Ce le incriminează procurorii

Anticorupție 02.04.2018 10:19 Vizualizări2567 Autor: Ziarul National
Angajații unui penitenciar din R. Moldova riscă să ajungă în celule, alături de condamnați: Ce le incriminează procurorii Today


Perchezițiile de la mijlocul acestei luni în Penitenciarul nr, 2 din Lipcani, raionul Briceni, au demonstrat că deținuții de aici primeau cu regularitate bunuri interzise, printre care 34 de telefoane mobile, băuturi alcoolice, modem WiFi, fișe pentru poker, droguri etc.

Drept urmare, Procuratura raionului Briceni a iniţiat o cauză penală pentru transmiterea ilegală a obiectelor interzise persoanelor deţinute și caută vinovații printre angajații penitenciarului.

„Obiectele nepermise au fost transmise deţinuţilor de la Lipcani în mod sistematic, tăinuite fiind de la control, iar procurorii au temeiuri de a bănui că acest lucru a fost posibil cu implicarea angajaţilor Penitenciarului nr.2 Lipcani. În prezent, se efectuează acţiuni de urmărire penală pentru identificarea persoanelor implicate şi tragerii lor la răspundere penală”, se arată într-un comunicat de presă al Procuraturii.

Cei care vor fi găsiți vinovați riscă amenzi de până la 42 500 de lei sau închisoare de până la trei ani, în ambele cazuri cu sau fără privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la cinci ani.

Anterior, încă doi angajați ai aceluiași penitenciar au fost condamnați pentru fapte similare. Unul a primit doi ani și două luni de închisoare cu executare, iar altul - o amendă de 25 de mi de lei.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md