(video) Laboratorul spațial „Tiangong” s-a prăbușit pe Pământ. Vezi imaginile surprinse

tiangong-1
Foto: mediafax.ro

Laboratorul spaţial chinez, care se numea „palatul ceresc”, a reintrat în atmosferă în cursul nopţii şi s-a dezintegrat aproape total undeva deasupra Pacificului de Sud. Avea în jur de 10 metri lungime, o greutate de opt tone şi fusese lansat în 2011 pentru a găzdui experimente pe orbită.

Acest laborator spațial a găzduit pentru scurte perioade de timp mai mulți astronauţi, a încetat să funcţioneze în martie 2016. Modulul ar fi trebuit să fie readus în atmosferă în mod controlat, într-o zonă din Pacific, dar acest lucru nu s-a mai putut întâmpla, scrie digi24.ro.

13 agenţii spaţiale, sub coordonarea ESA – Agenţia Spaţială Europeană, au urmărit traiectoria obiectului în jurul globului. Staţia spaţială Tiangong 1 nu mai putea fi controlată şi plutea în derivă de doi ani.

Deşi destul de masiv, de dimensiunea unui autobuz, Tiangong este departe de topul celor mai mari obiecte fabricate de om care au reintrat în atmosferă mai mult sau mai puţin controlat.

Primul loc în acest clasament topul celor mai mari obiecte fabricate de om care au reintrat în atmosferă mai mult sau mai puţin controlat este deţinut de fosta staţie spaţială sovietică MIR, care avea 130 de tone. Aceasta s-a prăbuşit în 2001, tot în sudul Oceanului Pacific.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente