/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

Elon Musk a glumit pe Twitter de 1 aprilie: „Tesla este complet în faliment!”

missing
02 aprilie 2018, ora 10:07

Antreprenorul canadiano-american de origine sud-africană a publicat o fotografie a sa în care pretindea că era beat şi adormit, având mesajul “bankwupt” (“ruinat”) scris pe piept. “În ciuda eforturilor intense de a găsi bani, inclusiv a unei tentative disperate de vânzare masivă de ouă de Paşte, Tesla este complet în faliment, fiind falimentară până într-un punct pe care nici nu puteţi să vi-l imaginaţi”, a glumit Elon Musk în mesajul care însoţeşte imaginea.

Această glumă de 1 aprilie se doreşte a fi un răspuns la informaţiile recent apărute în presă referitoare la o serie de riscuri financiare viitoare pentru Tesla, un celebru constructor de automobile electrice, ce are datorii mari şi care nu a reuşit încă să obţină profit după lansarea sa în 2003. Cel mai recent model al său, Model 3, ce trebuie să îi permită să vizeze o producţie în serie, se confruntă cu întârzieri în etapa de producţie. Acţiunile companiei au pierdut 25% din valoarea lor pe Wall Street de la sfârşitul lunii februarie.

Tesla face în prezent obiectul unei anchete a NTSB, organismul cu rol de reglementare în transporturile din Statele Unite, în urma unui accident mortal în care a fost implicată una dintre maşinile companiei în California, pe 23 martie.

Constructorul a anunţat sâmbătă că primele elemente ale anchetei au evidenţiat faptul că sistemul de pilotare automată “Autopilot” care echipează maşinile Tesla era activat în momentul producerii accidentului, însă şoferul nu a răspuns la avertismentele vizuale şi sonore, care îi cereau să îşi repună mâinile pe volan înainte de accident, în urma căruia automobilul s-a izbit de un zid care separa două sensuri de circulaţie.

“Şoferul a primit mai multe avertismente vizuale şi unul sonor, care îl preveneau că trebuia să îşi menţină mâinile pe volan mai devreme, iar mâinile şoferului nu au fost detectate pe volan în timpul celor şase secunde care au precedat coliziunea”, au precizat reprezentanţii companiei Tesla.

Potrivit presei americane, NTSB a anunţat duminică că este “nemulţumită” de faptul că Tesla a dezvăluit public anumite elemente ale anchetei înainte ca aceasta să fie finalizată.

The Washington Post a citat un purtător de cuvânt al NTSB care a spus că acest organism colaborează în prezent cu Tesla pentru a decoda software-ul aflat la bordul vehiculului implicat în accident.

“În timpul fiecăreia dintre anchetele noastre care vizează o maşină Tesla, compania a fost extrem de cooperantă pentru a ne ajuta cu datele vehiculului. Totuşi, NTSB este nemulţumită de publicarea de către Tesla a unor informaţii asociate anchetei”.

NTSB a realizat deja o anchetă despre un precedent accident mortal în care a fost implicată o maşină Tesla echipată cu sistemul Autopilot, care s-a produs în 2016 în Florida.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram