13 oficiali europeni vor vizita Moldova săptămâna asta. Aceștia vor examina nivelul de implementare a Acordului de Asociere

59850

Coraportorii Comisiei de monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Egidijus Vareikis și Maryvonne Blondin, se vor afla în Republica Moldova în perioada 2-5 aprilie curent. Oficialii europeni vor evalua gradul de onorare a obligațiilor și angajamentelor asumate de Republica Moldova față de Consiliul Europei, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Parlamentului, cei doi oficiali se vor documenta cu privire la evoluțiile politice din Republica Moldova, pregătirea alegerilor parlamentare și modificările legislative referitoare la democrație, statul de drept și drepturile omului. Ei vor avea întrevederi cu președintele Parlamentului Andrian Candu și președinții comisiilor permanente și ai fracțiunilor parlamentare. Agenda vizitei mai include discuții la Guvern, Președinție, CNA, CEC, BNM, CCA, Procuratura generală, Curtea Constituțională, cu societatea civilă și reprezentanți ai partidelor extraparlamentare.

În perioada 3-6 aprilie, în Moldova se va afla o delegație a Parlamentului European din Comisia pentru Afaceri Externe și Comisia pentru Bugete, constituită din 13 eurodeputați. Parlamentarii europeni vor evalua nivelul de implementare a Acordului de Asociere cu UE și vor monitoriza eficiența utilizării sprijinului financiar din partea UE. Delegația Parlamentului European este condusă de Laima Liucija Andrikienė și de Siegfried Mureşan.

Pe data de 5 aprilie, Parlamentul va găzdui Reuniunea Comitetului Parlamentar de Asociere Republica Moldova – UE, unde va fi adoptată o declarație ce va conține recomandări adresate autorităților Republicii Moldova și structurilor europene. La Reuniune deputații moldoveni și europarlamentarii vor face un schimb de opinii cu privire la relațiile UE – Republica Moldova și evoluțiile înregistrate în privința implementării Acordului de Asociere și a reformelor în diferite domenii.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente