Socialiștii au mai ales doi președinți de raioane de la PD; Usatîi îi cere socoteală lui Dodon

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

În alte două raioane au fost aleși joi președinți. Este vorba de Strășeni și Florești, acolo unde în fruntea raioanelor au fost votați reprezentanți ai Partidului Democrat, inclusiv cu votul consilierilor de la PSRM.

Astfel, la Strășeni a fost ales președinte de raion democratul Mihai Popa, pentru care au votat consilieri de la PD, PL, PPEM, PSRM și PCRM. Liberal-democrații, care au a doua fracțiune ca număr de aleși în consiliu, au fost lăsați în opoziție.

La Florești a fost ales președinte de raion democratul Ștefan Paniș, iar votul decisiv a venit din partea socialistului Vasile Gordilă, care a migrat în fracțiunea PD.

Renato Usatîi, președintele PPN, a avut o reacție dură la adresa liderului PSRM, Igor Dodon, căruia i-a cerut socoteală pentru acțiunile consilierilor din partidul pe care-l conduce.

„Igor Dodon, azi ai voștri au votat pentru democrați în Strășeni și Florești. V-am avertizat despre acest lucru acum 4 zile. De ce nu ați luat măsuri? De ce nu ați avut reprezentanți de la Chișinău în sălile de ședințe? Aceasta este rațiune politică?!”, i s-a adresat Usatîi lui Dodon pe o rețea de socializare.

Nu este pentru prima dată când Usatîi își manifestă nemulțumirea față de acțiunile consilierilor PSRM. Anterior, în alte 8 raioane consilieri din partidul lui Dodon au coalizat cu partidele așa-zis „proeuropene”.

În urma alegerilor din 14 iunie, Dodon a declarat că aleșii locali ai PSRM nu vor coaliza cu PLDM, PD, PL, PPEM sau PCRM.

Igor Dodon a anunțat la începutul acestei săptămâni că toți consilierii PSRM care nu s-au supus indicațiilor de la centru vor fi excluși din partid.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...