Dacă se strâng 5.000 de semnături online, Ministerul Educației va elimina camerele video și detectoarele de metale de la centrele de BAC

Dinu Bubulici Photo-6665

Într-un comunicat de presă emis de către Ministerul Educației, după ce proiectul PCRM de eliminare a camerelor video și detectoarelor de metale de la centrele de BAC nu a trecut de prima lectură în Parlament, se spune că elevii trebuie singuri să decidă ce este mai bine pentru ei.

DISCLAIMER: Aceasta este o glumă de 1 aprilie și trebuie tratată ca atare

Ministra Educației a declarat că majoritatea elevilor nu au 18 ani, deci nu ei au ales deputații din Parlament, astfel nici aceștia nu au dreptul să decidă cum este mai bine pentru elevi.

Dacă se strâng 5.000 de semnături online în documentul de mai jos, atunci următorul proiect de lege de eliminare a camerelor video și detectoarelor de metale va fi votat direct de Președinte și intra în vigoare de la 1 iunie 2018. Mai multe detalii despre inițiativă vedeți pe pagina Ministerului Educației, Culturii și a Cercetării.

„Prezentul proiect își propune drept scop completarea art. 31 alin. (8) din Codul educaţiei cu o prevedere nouă care să permită desfăşurarea examenului național de bacalaureat fără utilizarea aparatelor de bruiere/depistare a legăturii telefonice, camerelor video, precum şi a detectoarelor de metale. Conform prevederilor art. 31 alin. (8) din Codul educației, învățămîntul liceal se încheie cu examenul național de bacalaureat, care se organizează în modul stabilit de autoritatea publică centrală cu competențe în domeniul educației. Astfel, norma legislativă este dezvoltată în Regulamentul cu privire la examenul naţional de bacalaureat unde sînt prevăzute toate detaliile de organizare și desfășurare a examenului, inclusiv cele referitoare la echiparea tehnică a centrelor de bacalaureat și a celor de evaluare.”

 

Taguri: #1 aprilie
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente