/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

STOP FALS: „Incendiul de proporții” în restaurantul „La Taifas” s-a produs din cauza...jurnaliștilor

01 aprilie 2018, ora 11:06

Publika.md a transmis că persoanele aflate în restaurant au fost evacuate: „A fost panică la un restaurant din centrul Capitalei. Toţi clienţii şi angajaţii au fost evacuaţi după ce un incendiu a izbucnit, în această dimineaţă, în bucătăria localului. La faţa locului au intervenit două autospeciale. Pompierii au reuşit să localizeze focul în 15 minute şi, potrivit lor, nimeni nu a avut de suferit”.

Sputnik.md a menționat că restaurantul este în flăcări: „Celebrul restaurant La Taifas, care este situat chiar în centrul Capitalei, este cuprins de flăcări – asta au anunțat mass-media din Chișinău în prima jumătate a zilei de sâmbătă. Potrivit estimărilor făcute de oamenii legii, incendiul este de proporții. Pentru a stinge flăcările, au intervenit două autospeciale. Incendiu a izbucnit mai întâi în bucătăria restaurantului, după care s-a propagat în toate clădirea. Poliția nu a anunțat dacă sunt sau nu sunt victime. Cel mai probabil, nimeni nu a avut de suferit”.

Atât titlul cât și imaginile inserate de Sputnik.md indică asupra unui incendiu de mari proporții, unde pompierii se luptă cu flăcările, ceea ce, de fapt, este o dezinformare.

Informaţia a fost preluată și de portalurile Telegraph.md, Unica.md, Point.md etc., însă nimeni nu a contactat proprietarul restaurantului pentru afla detalii despre incendiu. Abia după ce proprietarul însuși a telefonat câteva din redacții, acestea au completat știrile care dezinformau.

Proprietarul restaurantului: „Noi nu trăim în Mozambic. Jurnaliștii puteau să-mi ceară opinia”

Nicolae Chiroșca, proprietarul restaurantului „La Taifas” a precizat pentru portalul Stopfals.md că pompierii au fost chemați la pub-ul aflat alături de restaurant, dar nu de ei. ”Lângă restaurantul nostru este un pub și acolo, afară, de lângă ventilator ieșea fum. Dar nu a fost foc, a fost doar fum, probabil de la un scurtcircuit. La puțin timp însă am văzut în presă că restaurantul nostru arde. Nimeni nu ne-a contactat să concretizeze. Au scris informații neverificate. Noi nu trăim în Mozambic, puteau veni aici să vadă sau măcar să ne telefoneze. Scrie cineva ceva pe un gard, și ei repetă. Dar este așa sau nu este așa? Nu au procedat corect”, se indignează proprietarul restaurantului. Imediat după ce a văzut informațiile mediatizate, un angajat al restaurantului a publicat imagini video din interiorul clădirii pentru a arăta că locul este intact și că acolo nu a fost nici un incendiu.

Pompierii au fost chemați la pub-ul „Eric the Red” care se află la aceeași adresa cu restaurantul

Administratoarea pub-ului „Eric the Red” care se află la aceeași adresă cu restaurantul „La Taifas”, ne-a confirmat că pompierii au fost chemați de un angajat al acestui pub, însă nu a fost nimic grav, iar pub-ul nu a fost închis.

Că nu a fost nimic grav, a confirmat și Liliana Pușcașu, şefa Serviciului de presă la Inspectoratul General pentru Situații de Urgenţă. Ea a specificat pentru Stopfals.md că, de fapt, nu a fost un incendiu, ci s-a aprins grăsimea din hota de la bucătărie, iar încăperile clădirii nu au fost afectate.

Lilia Zaharia / Stopfals.md

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram