Vinăria Purcari lansează WineCoin, prima crypto-valută din lume cu echivalent în vin

1April_Purcari_fb

Vinăria Purcari revoluționează piața vinului și a valutelor virtuale. Amintim că la sfârșitul anului 2017, Vinăria Purcari a organizat primul hackathon care leagă inovațiile IT de tradițiile vinicole din Republica Moldova. Principalul scop al evenimentului a fost încurajarea start-up-urilor care oferă soluții inovatoare pentru îmbunătățirea industriei vitivinicole. Una dintre cele trei idei câștigătoare a fost proiectul CryptoBottle ce consta în cumpărarea unei sticle de vin doar cu criptomoneda ETH (Ethereum).

WineCoin este echivalentul unei sticle de Negru de Purcari, Ediție Limitată, care se păstrează la Château Purcari.

Wine Coin de la Purcari vine la pachet cu o serie de servicii complementare. Posesorii acestui Token, în urma ICO (Initial Cork Offering), pot procura vinuri sau accesorii de pe platforma noastră sau a partenerilor noștri, sau chiar să schimbe WineCoin pe Bitcoin sau Ethereum.

“Suntem întotdeauna primii. Lansarea WineCoin reconfirmă acest lucru, după ce am fost prima companie vinicolă listată la Bursa de Valori din București, compania nr. 1 în segmentul premium în România, cea mai medaliată vinărie din Europa de Est la Decander 2015-2016, dar si primii care am lansat serviciul Purcari WineDrone si Purcari Digital Label. WineCoin este o noutate pentru întreaga lume vinicolă și financiară oferind un produs crypto-vinicol cu adevarat revolutionar”, a declarat Directorul de Marketing Purcari, Sorin Bălănel.

Mai multe detalii: www.winecoin.global

Despre Purcari Wineries Limited

Grupul Purcari este unul din cele mai mari grupuri vinicole regionale, cuprinzând o familie de patru vinării, ȋn Moldova şi România: Vinăria Purcari, Vinăria Bostavan, Crama Ceptura şi Vinăria Bardar, totalizând circa 1.060 hectare de viţă de vie ȋn gestiune. Grupul este liderul segmentului premium ȋn Romania, cu o cotă de piață de 26% și cel mai mare exportator de vin din Moldova, cu o reţea de exporturi care acoperă peste 30 de ţări. Fondată ȋn 1827, Vinăria Purcari este cea mai medaliată vinărie din Europa Centrală şi de Vest la Decanter Londra ȋn 2015-2016 și printre cele mai bine clasate în Vivino, o dovadă a devotamentului Purcari de a încânta consumatorii cu vinuri excelente la un preț bun.

Taguri: #1 aprilie
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente