Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Amânări în lanț în cazul…

Amânări în lanț în cazul lui Stanislav Florea, medicul acuzat că a violat 16 paciente

Ședința de judecată în cazul lui Stanislav Florea, fost medic în cadrul Internatului Psihoneurologic din Bălți, care a fost condamnat la 13 ani pentru violarea a 16 paciente, a fost IARĂȘI amânată. Următoarea „tentativă” de desfășurare a ședinței de judecată va avea loc la 28 mai 2018.

Ședința de judecată din 29 martie curent, a fost amânată din cauza „imposibilității formării completului”, se arată pe pagina oficială a Curții de Apel Bălți.

Amintim că, la 25 octombrie 2016, judecătorii au pronunţat o primă sentinţă în dosarul violurilor de la Internatul Psihoneurologic din Bălţi. Astfel, inculpatul Stanislav Florea, medic de profesie, a fost condamnat la 13 ani de închisoare cu executare în penitenciar de tip închis, iar victimelor nu le-a fost acordat niciun leu sub formă de despăgubiri pentru suferinţa fizică şi morală. Sentinţa era cu drept de atac la instanţa ierarhic superioară, lucru pe care fostul medic l-a și făcut. Medicul care și-ar fi violat ani la rând pacientele internate în Institutul Neurologic din Bălți trăiește în libertate și se prezintă doar la ședințele de judecată. Magistrații au hotărât că Stanislav Florea va fi arestat abia după ce va fi emisă decizia definitivă.

Acest caz a apărut în atenția publică în februarie 2013, când o beneficiară a internatului și-a sunat rudele, anunțându-le că a fost violată. Atunci, la faţa locului, s-a deplasat grupul operativ al Comisariatului de poliție și procurori din Bălți, recepționând plângerea victimei, care a anunțat că ar fi fost violată de medicul care o tratează. Fiind supusă unei expertize psihiatrice, femeia a fost calificată ca fiind responsabilă, fapt care a servit drept temei pentru inițierea unei cauze penale în baza art. 171 Cod Penal al R. Moldova „Viol”. Ulterior, în timpul investigațiilor, au fost identificate și alte victime, în total, 16. Stanislav Florea pledează în continuare nevinovat.

Citiți aici: Violuri şi avorturi în internatul psihoneurologic