Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Ce venituri au declarat, pentru…

Ce venituri au declarat, pentru anul 2017, cei doi șefi demiși de Silvia Radu

Foto: scm1.md

În urmă cu trei zile, edila interimară a capitalei, Silvia Radu, l-a demis pe Iurie Dondiuc, directorul Spitalului Clinic Municipal nr.1, și pe Mihai Moldovanu, șef al Direcției Sănătății a Consiliului Municipal Chișinău. Despre aceste demisii edila interimară a capitalei a anunțat într-o postare pe o rețea de socializare, iar cele două persoane vizate au aflat că au fost demise din presă.

În timp ce părițile implicate în acest „conflict” discută despre (i)legalitatea acestor demisii anunțate pe o rețea de socializare, haideți să aflăm ce averi și interese personale a declarat Dondiuc și Moldovanu pentru anul 2017.

Pentru anul 2017, Iurie Dondiuc indică un salariu de 277.365 de lei și un venit obținut din activitatea didactică la USMF „Nicolae Testemițanu” de aproate 51 de mii de lei. Tot în anul 2017, Dondiuc a câștigat 857 de euro pentru că a fost coautor și a elaborat unui ghid pentru Organizația Mondială a Sănătății. Familia Dondiuc declară două case de locuit de 101 m.p. și 98 m.p., obținute prin contracte de donație sau împărțire a averii. În declarația de avere găsim indicate și trei automobile: Toyota Corola, fabricată în anul 2005 și cumpărată în anul 2011 cu 80.000 de lei; Mercedes GL 320, fabricat în anul 2008 și obținut printr-un contract de posesie şi de folosinţă în anul 2014; precum și un Renault Megane (2011), obținut prin același tip de contract în anul 2015. El mai declară cinci conturi bancare pe care este suma totală de peste 112 mii de lei.

Mihail Moldovanu, șef al Direcției Sănătății a Consiliului Municipal Chișinău, declară că în anul 2017  a primit un salariu total de 113.953 de lei. Totodată, familia Moldovanu deține trei apartamente, două case de locuit, două terenuri itravilane și cinci extravilane . Mihail Moldovanu conduce un Volvo CX 90, fabricat în anul 2011 și cumpărat în 2014 cu 170.000 de lei. El mai indică șase conturi bancare pe care este depozitată suma de 108 mii de lei.

De când Silvia Radu a fost „numită” de către Nistor Grozavu – primara interimară – de la Primărie au plecat peste zece persoane. Aceștia fie că au fost concediați, fie au scris singuri cererea de demisie. În timp ce primara interimară declară că face curățenie la Primărie, tot ea este cea care înaintează în funcții de conducere persoane loiale unui partid sau persoane care au un trecut mai sumbru.