Solicitanţii de viză pentru SUA ar putea fi obligaţi să furnizeze istoricul ultimilor 5 ani de activitate pe reţelele de socializare

fb

Profilurile Facebook ar putea fi cerute în mod obligatoriu spre analiză tuturor solicitanţilor de viză pentru Statele Unite, indiferent dacă aceştia au sau nu statutul de imigranţi.

Astfel, procesul de acordare a vizelor pentru Statele Unite ar putea deveni şi mai complicat, autorităţile americane luând în considerare introducerea obligativităţii de a furniza adresele tuturor conturilor de utilizator din reţelele de socializare, împreună cu orice adrese email si numere de telefon folosite în ultimii 5 ani, potrivit unui material cnn.com.

Până acum, acest tip de verificare era solicitată doar anumitor persoane considerate cu risc crescut pentru activităţi teroriste, cum ar fi cele care au călătorit în regiuni cunoscute pentru găzduirea de organizaţii de acest tip. Singurele excepţii permise ar putea fi în cazul persoanelor care aplică pentru paşaport diplomatic.

Odată votate, noile reguli de acordare a vizelor vor fi puse în aplicare în termen de 60 zile.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente