La Chişinău s-a desfăşurat Marea curăţenie de primăvară

Astăzi la Chişinău s-a desfăşurat marea curăţenie de primăvară. La iniţiativa Primăriei, la acţiunile de salubrizare au participat, în total, peste 10 mii de oameni.

S-a făcut curat în parcuri, în interiorul curţilor blocurilor de locuinţă, s-au spălat străzile principale ale oraşului şi s-a strâns gunoiul de pe albia răului Bâc.

De dimineaţă, primarul general interimar al municipiului Chişinău, Silvia Radu, alături de voluntari şi angajaţi ai unor subdiviziuni şi întreprinderi municipale a participat la acţiunea de salubrizare din Parcul ”Valea Trandafirilor”.

Pe parcursul zilei, edilul-şef al capitalei a mers în curţile de bloc de pe str. V. Dokuceaev, 2 şi bd. Traian, 2/1, acolo unde locatarii blocurilor din preajmă, alături de gestionarii fondului de locuinţă, au ieşit să facă curat şi să amenajeze ograda comună.

Astfel, peste 1000 de muncitori, în mare parte angajaţi ai întreprinderilor SA ”Termoelectrica” şi SA ”Apă-Canal Chişinău” au strâns gunoiul de pe albia râului Bâc.

În doar câteva ore, din zonă s-au adunat şi au fost evacuate peste 100 de maşini de deşeuri.

Pe această cale, Primăria a mulţumit tuturor cetăţenilor care s-au implicat activ alături de angajaţii serviciilor de salubrizare în acţiunea de curăţenie a oraşului Chişinău în preajma sărbătorilor de Paşti.

”Eu vreau ca orașul să fie viu și să-l iubim așa cum o merită pe deplin. Peste tot în lume voluntariatul este încurajat. Și eu am plătit taxe și impozite, ca și mulți alți cetățeni. Din păcate, de multe ori, ele au fost furate.

Mergem mai departe, curățim Chișinăul de tot ce e urât!”, a declarat Silvia Radu.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.