UPDATE: Société Générale a anunțat că nu va mai investi în Mobiasbanca și se retrage de pe piețele Europei de Est. BNM vine cu o reacție

mobias
Foto: newsmaker.md

Banca franceză Société Générale (SG) a anunțat că nu va mai investi în Mobiasbancă și își retrage afacerile din Europa Centrală și de Est.

UPDATE: Banca Națională a Moldovei nu a primit vreo notificare din partea grupului Société Générale referitor la intențiile acesteia de a vinde sucursala moldovenească BC „Mobiasbanca” SA, așa cum scrie un portal de știri din Bulgaria.

BNM amintește că BC „Mobiasbanca” SA respectă toate cerințele prudențiale, iar orice shimbare de proprietate în băncile licențiate poate avea loc doar cu acordul prealabil al Băncii Naționale a Moldovei, al cărei scop este transparența, calitatea și soliditatea financiară a acționarilor, precum și a instituțiilor de creditare.

Astfel, Société Générale se va retrage din Bulgaria, Albania, Macedonia, Muntenegru, Serbia și Republica Moldova,  scrie portalul euscoop.com.

Potrivit articolului din Capital.bg, aceste piețe sunt supra-saturate și neatractive în momentul de față, motiv pentru care Société Générale se retrage din acestea, mai ales că băncile nu sunt nici măcar în top 3 în aceste țări.

Mobiasbancă – Groupe Société Générale SA este o bancă moldovenească deținută de grupul financiar francez Société Générale. Mobiasbancă este a patra bancă ca mărime din Republica Moldova. În 2017, aceasta a înregistrat un profit de aproximativ 270 de milioane de lei, ceea ce este în scădere față de 2016.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente