/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Pârjoale şi prune umplute, gătite de studenţii din Republica Moldova pentru colegii lor din Galaţi

missing
31 martie 2018, ora 16:40

„Am pregătit plăcinte cu brânză şi mărar, salată cu crap, cu ouă şi porumb, după care avem pârjoalele şi bătutele care sunt cu specific moldovenesc. Avem clătite care sunt în formă de cuşma lui Guguţă, sunt cu vişine, cu frişcă şi presărate cu ciocolată. Produsele care îmi plac mie cel mai mult şi îmi aduc aminte de casă sunt plăcintele, pârjoalele şi clătitele. Acestea sunt preferatele mele”, a spus Vera Panfile, studentă în anul II la Facultatea de Litere.

Toate felurile de mâncare au fost gătite de studenţi în cămin, conform reţetelor moldoveneşti.

„Un preparat specific din zona Moldovei este un aperitiv învelit într-o felie de vânătă. Limba soacrei este din vânătă cu maioneză şi usturoi, în mijloc avem roşia şi caşcavalul”, a mai explicat Vera Panfile.

Pentru că în cămine nu există aragaz, toate bucatele au fost gătite pe reşouri.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram