Spectacole, traininguri și concerte. #diez vă recomandă 20 cele mai cool evenimente ale lunii aprilie

evenimente27-920×613

Tradițional, echipa #diez a selectat câteva dintre cele mai interesante evenimente ale lunii aprilie, care merită atenția cititorilor noștri. Veți avea ocazia să vizitați expoziții, traininguri, spectacole, dar și concerte cu 2 formații renumite: Carla’s Dreams și 3 Sud Est. La ce eveniment mergeți și când, rămâne la distreția voastră.

#1 aprilie

Cutia Neagră

„Cutia Neagră” este un spectacol autentic, despre influența, dependența și obsesia erei digitale, în lumea morală și spirituală a oamenilor acestui secol.
Spectacolul se axează pe situații spontane care provoacă discuții controversate, demaschează spațiul electronic în care fiecare și-a creat universul său. O realitate care alungă singurătatea și creează un confort psihic. E ca un joc, care se vrea democratic.

Prețul biletelor: 120 de lei. Le puteți comanda de pe iTicket. Sau le puteți rezerva la numărul: 0691 32 746. 

Unde? La Teatrul Studio Geneza Art, Str. Alexei Mateevici, 109/1, cu începere la ora 19:00.

Art exhibition „2 good 2 handle”

„2 good 2 handle”- este o expoziție de artă conștientă care vă invită să apreciați lucrările expuse. Aceste sesiuni sunt o experiență intimă și exclusivă. Nu trebuie ratată! Întregul spațiu este împărțit de către cei doi artiști „protagoniști” gemeni, Elena și Anastasia, care vă vor ajuta sa cunoașteți opere de artă într-un mod nou și îmbogățit.

Lucrarile pe care le creează, reflectă o pasiune pentru frumusețe în toate formele sale și o preocupare profundă pentru condiția umană. Păstrarea realității emoțiilor și a expresiilor în picturile lor, chiar și atunci când vine vorba de oameni, captează omenirea în cea mai reală formă.

Alăturați-vă pentru a vă angaja profund în lucrările de artă, una câte una, observând caracteristicile sale fizice, absorbind unicitatea frumuseții reprezentata vizual și, de asemenea, într-o manieră concentrată și atentă, potențialele secrete ascunse sau chiar mesajele subliminale.

După vizionare, oaspeții vor putea savura posibilitatea să-și împărtășească experiența cu alți oaspeți la o ceașcă aromată de ceai sau chiar să dansați sub muzicuță. 

Unde? Art Labyrinth, str. Șciusev 103.

#1-15 aprilie

Expoziție-concurs „Imagini printre Note”

Anul dedicat Maestrului Eugen Doga continuă. Cu ocazia inaugurării Salonului „Eugen Doga Music Cafe”, Centrul Cultural Vatra organizează expoziția–concurs „Imagini printre Note” la care au participat copii și adolescenți din toată Republica dar și din România. Copiii au avut sarcina să transpună prin culori, asociativ creația Maestrului, astfel urmărind scopul de a promova în rândurile celor mici muzica celui mai mare compozitor al Republicii Moldova.

Parțial lucrările sunt deja expuse în Salonul „Eugen Doga Music Cafe” ( str. Pușkin 20b). Acestea vor fi înlocuite cu celelalte lucrări participante, astfel încât până la data de 15 aprilie toate lucrările participante să poată fi admirate în Salonul Eugen Doga Music Cafe.

Expoziția este deschisă între orele 10:00-23:00

Mai multe detalii despre eveniment le găsiți pe Facebook.

# 1-29 aprilie

Jocul CashFlow

Educația financiară e mai interesantă și mai eficientă cu jocul creat de Robert Kiyosaki,și anume Cashflow, care este o simulare a vieții reale. CASHFLOW 101 te învață cum să îți administrezi banii și cum să îți îmbunătățești inteligența financiară.
Ești invitat/ă Sâmbătă și Duminică la ora 15:00 să petreci timpul interactiv și desigur plăcut.

Adresa A.Pușkin 22, et 2, of. 200 A
Rezervările se fac la nr. de tel.:079557788. Sunt doar 6 locuri disponibile. Mai multe informații găsiți aici.

#2-23 aprilie

Sezonul 2 EPIQ

Toți amatorii de jocuri intelectuale sunt invitați la cel de-al doilea sezon al jocului intelectual EPIQ. Concursul este unul de echipă, de până la 6 jucători, cu întrebări de cultură generală, logică și atenție. Costul participării e de 50 lei/persoană. Taxa pentru studenți și elevi e de 25 lei/persoană. Înregistrarea se face aici.

# 2-30 aprilie

Teatru – dicție

Copiii vor învăța: să joace, să improvizeze, să posede o dicție, să fie naturali, să lucreze în echipă, să perceapă accentul muzical. Atelierele se vor desfășura în zilele de luni și vineri.
Luni de la ora 16.30 – 18.30
Vineri de la ora 17.00 – 19.00

Înscrieri la numărul de telefon : 069670107. Adresa Studenților 3/10. Mai multe informații găsiți aici.

#5-6 aprilie

Colecționarul

O nouă Premieră la Teatrul Geneza Art! Romanul „Colecționarul” după John Fowles, în regia Danielei Burlaca. „Ne dorim ca acest spectacol să fie o colecție de gînduri, idei, imagini și momente”, zice regizoarea.

Este romanul de debut al autorului, în care abordează o situație limită de încătușare și tristețe. Iubirea nu mai este suficientă, libertatea nu mai există și nu se mai poate găsi nicio cale de a scăpa.
Personajul central, în interpretarea actorului Nicu Țurcanu, tînărul Frederick, este un colecționar de fluturi și e pasionat de o fată frumoasă, pe nume Miranda, care devine prizonieră într-o lume subterană.

Prețul biletelor: 150 de lei. Le puteți comanda de pe iTicket. Sau le puteți rezerva la numărul: 0691 32 746. Spectacolul se va începe la ora 19:00.

Mai multe detalii vedeți aici.

#6 aprilie

O carte cu povești, poezii sau povestiri poate aduce culoare și bucurie în viața unui copil internat în spital și-l poate face să se însănătoșească mai repede. În susținerea acestei idei, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” dă startul campaniei „Împarte o carte, Împarte sănătate!”

Vă îndemnăm să donați cărți noi sau în stare foarte bună din colecția personală, pentru copiii spitalizați la Institutul Mamei și Copilului din Chișinău, veniți din diferite raioane ale țării. Sunt bine-venite cărțile cu povești, poezii, romanele, enciclopediile, cărțile de colorat și de dezvoltare personală, destinate pentru copii de diferite vârste.

Punct de colectare: Departamentul Comunicare și Relații Publice, bir. 117, Blocul didactic central (bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 165), între orele 9:00 și 18:00.

Mai multe detalii vedeți pe Facebook.

# 6-27 aprilie

Consultații în mediere PRO BONO

Aici o să beneficiați de asistență și de informare despre avantajele și beneficiile medierii ca metodă alternativă de soluționare a conflictelor pe cale amiabilă. Evenimentul are loc la Biblioteca Publică de Drept, filiala BM „B.P.Hasdeu”, strada Armenească 42. Vezi aici pagina evenimentului.

#7-28 aprilie

Creative Writing

Ești pasionat de poezii și nu știi cum să-ți dezvolți talentul? Vino la atelierul de „Creative Writing” și împreună cu alți tineri poeți, vei învăța multe despre arta scrisului. Așadar, în fiecare sâmbătă se organizează atelier pentru toți viitorii poeți la Centrul Național de Excelență Profesională pentru Bibliotecari, din cadrul Bibliotecii Municipale „B.P.Hasdeu” cu poetul Dumitru Crudu.
Te așteptăm! Informații suplimentare găsiți aici.

Cursuri pentru BAC – 2018

Cursurile se desfășoară în fiecare sâmbătă, între orele 10.00 – 12.00, în blocurile de studii ale UTM:

#Matematica – bd. Dacia, 39, blocul 9, aula 212; str. Studenților 9/8, bl.6, aula 6-2

#Informatica – str. Studenţilor 9/7, bl. 3, aula 101

#Desen – bd. Dacia, 39, bl. 9 UTM, aula 132; str. Studenţilor 9/8, blocul 6, aula 408 (9.00-12.00)

Important de știut:

Nu achiți niciun leu pentru cursurile de pregătire organizate de UTM. Cursurile te vor ajuta să înțelegi subiectele care îți par dificile. Pot participa toți elevii, din orice clasă, de la orice profil
Nu ai nicio obligație contractuală. Programul de pregătire pentru examenele de Bacalaureat se înscrie în cadrul acțiunilor organizate de UTM pentru a crește reușita absolvenților de liceu. Pentru mai multe informații apelați: 022-92-92-28. Accesează pagina de Facebook pentru informații suplimentare.

 

# 7 -29 aprilie 

Expoziție de Artă Modernă

Vă invităm să descoperiți comoara ascunsă chiar în centrul Chișinăului. O colecție de lucrări originale și unice care sfidează așteptările și concepțiile despre Arta Modernă din Republica Moldova. O expoziție excepțională și plină de inspirație și culori! Descoperiți enigma din spatele fiecărui tablou și cum art-obiectele își povestesc istoria. Vino să vezi cum obiecte obișnuite capătă o nouă identitate și o nouă viață în mâinile artistului.

Artistul Andrei Mudrea, Maestrul Emerit în Arte Plastice, este unul dintre cei mai originali și cunoscuți artiști plastici din Moldova, lucrările sale ajungând peste tot în lume, atât în colecții publice cât și private.

Expoziția dată este una de binefacere pentru susținerea tinerilor talente și este organizată în cadrul Asociației Obștești „Andromeda”. Expoziția se desfășoară în incinta Atelierului de Creație a artistului și se află în curtea interioară din strada Columna 106 (poartă galbenă). La intersecția străzii Columna cu Zona Pietonală, dacă priviți spre Parc faceți 10 m la dreapta, dacă priviți din Parc spre Pietonală, faceți 10 m la stînga. Acolo o să fie o portiță galbenă. Intrați în curte și mergeți spre următoarea poartă galbeă (pe diagonală, ușor spre stînga).

Expoziția începe chiar de afară și are continuare în interiorul atelierului de creație. Acces liber. Orar de weekend: 11:00-17:00, în timpul săptămânii doar cu programări la tel.: 079 655 243

#10-12 aprilie

Ateliere pentru copii

Petrece vacanța de Paști alături de ZIPhouse la o serie de ateliere creative, unde, într-o atmosferă călduroasă și prietenoasă veți da frâu liber imaginației și veți crea cele mai deosebite decorațiuni și cadouri lucrate manual.

#Program

Perioada de desfășurare: 10-12 aprilie

Ora: 10:00-13:00

#Taxa de participare – 180 lei pentru un atelier. Participă la toate 3 workshop-uri si primești reducere, achiți doar 450 lei. Prețul acoperă instruirea și materialele de lucru.

Cursul va fi realizat în grup de 10 -12 copii (primul venit-primul servit).  Vârsta copiilor: 6-12 ani. Înscriere prealabilă aiciPentru alte informații suplimentare, puteți contacta la 069567840, 067346371.

#11 aprilie

Google Analytics pentru începători

Scoala Google Adwords te invită la training Google Analytics pe înțelesul tuturor

Iată doar câteva subiecte abordate la trainig:

#1. Ce este Google Analytics și cum lucrează el

#2. Familiarizarea cu interfața Google Analytics

#3. Explicarea celor mai importanți indicatori

#4. Filtrele și setarea acestora

Ce vei fi capabil să faci dacă urmezi cursul dat:
– să identifici cine sunt vizitatorii site-ului tău;
– să faci o analiză a comportamentului utilizatorilor pe site-ul tău
– să înțelegi rapoartele din Google Analytics
– să determini care sunt canalele care aduc conversii/clienți.

Acest curs este pentru:
– persoanele care doresc să se familiarizeze cu structura și rapoartele Google Analytics
– persoanele începătoare în domeniul Google Analytics;
– persoanele care dețin un site și doresc să înțleagă cine este vizitatorii site-ului
– marketeri;
– studenți.

#Speaker: Radu Luța – specialist certificat Google Analytics și Tudor Plăcintă – specialist certificat Google Adwords 

#Ora:18.30 – 21.00.

#Locația – iHUB, str. 31 August 1989, 78

#Biletele pot fi procurate online (10 euro)

Înregistrarea obligatorie aici.

Mai multe detalii despre training aici.

# 16-21 aprilie

Curs Luxury Basic Pro

Curs profesional de machiaj autorizat în România și UE. Fie că ești la început sau ai acumulat experiență propunem varianta potrivită pentru tine. De ce să alegi The Mirror Academy?
#Trainer/formator pregătit și dedicat cu experiență de 8 ani – Laura Buțurcă;
#200 cursanți absolvenți ai academiei până în prezent;
#Programa cursului și modalitățile de lucru ale trainerului sunt în funcție de nivelul fiecărui cursant;
#Produsele și materialele folosite la curs sunt profesionale și oferite de către școală;
#La finalul cursului se va susține examen iar absolvenții vor primi certificat de absolvire și diploma academiei;
#Tehnici abordate:creion, acuarelă, texturi cremoase waterproof, combinații de texturi;
#După absolvirea acestui curs vei fi pregătit/pregătită să lucrezi în salon sau să îți dezvolți propriul business;

Pentru mai multe detalii accesează pagina de Facebook. Te poți înscrie la numărul de telefon 0723.614.777 – viber/wat’s up.

#17-19 aprilie

#JAZZ’n Chisinau International Festival | Editie VI

JAZZ’n Chișinău International Festival, ediția VI, aduce spiritul jazz-ului autentic la Chișinău! În cele mai bune tradiții jazz-iste, JAZZ’n Chișinău International Festival, adună unii dintre cei mai tari jazz-mani mondiali la Chișinău. Îndrăgitul festival se va desfășura în perioada 17-19 aprilie, la Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici”, în fiecare zi de eveniment începând cu ora 19:00. Vino să trăiești, cu adevărat, spiritul liber și creativ al muzicii jazz, alături de muzicieni care radiază energia jazz-ului prin fiecare notă luată.

Bilete online:
#Ziua 1: https://mticket.md/ro/aga-derlak-trio-tamara-lukasheva-duo-215.html 
#Ziua 2: https://mticket.md/ro/roman-tulei-trio-frederik-koster-quartet-216.html 
#Ziua 3: https://mticket.md/ro/jazzn-chisinau-international-project-217.html 

Mai multe detalii despre programul evenimentului găsiți aici.

#18 aprilie

De vorbă cu Emma

Teatrul „Geneza Art” (Alexei Mateevici 109/1) te invită la spectacolul DE VORBĂ CU EMMA, după texte de Vitali Cipileaga cu accente din piesa „Pescărușul” de A. P. Cehov. „Fie că ești femeie sau bărbat și cauți calea spre inima persoanei iubite, Emma te provoacă să găsești calea spre sufletul tău și te cheamă într-o lume în care liniștea, nebunia și iubirea adevărată sunt UN TOT ÎNTREG.” Nu căuta fericirea undeva departe, ea nu este un pescăruș, iar tu nu ești o întindere de ape.

Prețul biletelor: 120 de lei. Le puteți comanda de pe iTicket. Sau le puteți rezerva la numărul: 0691 32 746

#19 aprilie

Concert 3 Sud Est

3 SUD EST, păstrează tradiția și revine la Chișinău! Turneul, în care trupa își lansează noul material discografic – Albumul EPIC, a început pe 20 ianuarie, în Constanța și va continua, pe parcursul anului 2018, în cele mai mari orașe din România. În luna martie 3 SUD EST vor concerta în SUA, iar pe 19 aprilie vor fi în Chișinău.

Sens Music te invită să retrăiesti cu emoţie cele mai frumoase amintiri și să fredonezi alături de idolii tăi, piesele care ani la rând au cucerit topurile muzicale, au adunat trofee importante și cele mai mari premii din industria muzicală romanească și nu numai.  Concertul va avea loc pe 19 aprilie, ora 18.00, la Palatul Național „Nicolae Sulac”. Sărbătorește două decenii alături de regii muzicii dance într-o seară unică.

Biletele costă între 200 – 550 lei și pot fi procurate AICI. Informații și rezervări de bilete: 078585001.

Detalii despre concert găsiți aici.

#20 aprilie

Carla’s Dreams #beretta

Unii dintre cei mai îndrăgiți și controversați artiști din Moldova ajunge acasă cu un show de zile mari! Carla’s Dreams vine cu un super show în care scena se schimbă de la o piesă la alta și publicul este transpus în lumea în care își cântă gândurile cu sinceritate și în plină armonie cu artiștii. Concertul va avea loc pe 20 aprilie, ora 23:00 la Famous Arena (Famous Club), str Bucuriei 1/6.

Carla’s Dreams este unul dintre proiectele din Moldova cu cea mai mare ascensiune, care au reușit să cucerească publicul într-un timp relativ scurt. Artiștii și-au obișnuit publicul cu un altfel de mesaj, puternic și cu o abordare diferită. Unul dintre cele mai controversate proiecte muzicale din Moldova și România, Carla’s Dreams nu sunt doar niște artiști, ci vocea tinerilor care sunt atrași, inspirați și fascinați de piesele lor sincere.

Au devenit cunoscuți în România în urma colaborării cu INNA pentru piesa “P.O.H.U.I.”, apoi au urmat piese precum “Lumea Ta”, “Cum ne noi” sau “Acele”. Cel mai controversat dintre single-uri Carla’s Dreams cu un videoclip în acord cu mesajul este “Sub pielea mea/ eroina”, single care are peste 41 de milioane de vizualizări, o piesă care este pe radio în România, chiar și după 6 luni de la lansare. Începând cu 2016, Carla’s Dreams s-a alăturat juriului X Factor.

Acces la eveniment: 18+

Biletele pot fi procurate aici.

#24 aprilie

Gașca Zurli la Chișinău

Gașca Zurli prezintă, în premieră națională, spectacolul LUMEA LUI MULȚUMESC. Este cea mai nouă producție marca Zurli, prin care cea mai iubită trupă pentru copii își propune să-i învețe pe copii valorile prieteniei.
Și de această dată Gașca Zurli reușește să surprindă publicul cu o idee nouă absolut originală, o poveste autentică cu cântece și versuri pe gustul celor mari și mici. Povestea, scrisă de Mirela Retegan, stă la bază acestei producții . Ca la fiecare spectacol, educatia prin joacă se face într-un mod prietenos și atent la nevoile celor mici și așteptările părinților lor.

Bucurie, veselie, emoție, învățăminte, prietenie, atenție, generozitateși peste toate, multă iubire. Asta va așteaptă în data de 24 aprilie alaturi de Sens Music și Gașca Zurli. Biletele costă între 160 – 300 lei și pot fi procurate aici. Informații și rezervări de bilete: 078585001.

Spectacolul va avea loc pe 24 aprilie, ora 18.00, la Palatul Național „Nicolae Sulac”.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente