Un avocat de 43 de ani este suspectat că ar fi autorul alertei false cu bombă de la Judecătoria Chișinău

catuse

Un bărbat de 43 ani, de profesie avocat, este suspectat că ar fi autorul alertei false cu bombă de la Judecătoria Chișinău, sediul Centru. În acea zi, pe 26 martie, avea un proces de judecată la care urma să participe în calitate de apărător.

Direcția de poliție a capitalei menţionează că apelul telefonic a fost efectuat de pe o cartelă SIM de unică folosință, care a fost introdusă în telefonul avocatului. Deși recunoaște că acea cartelă SIM îi aparține, avocatul neagă că ar avea tangență cu alerta cu bombă. Bărbatul susține că telefonul i-ar fi dispărut din automobil în circumstanțe necunoscute, da nu a apelat la poliție, transmite IPN.

Pe acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru comunicare mincinoasă cu bună știință despre actul terorism. Autorul riscă amendă în mărime de la 27 000 la 42 500 de lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la doi ani.

La două zile după alerta falsă cu bombă de la Judecătoria Chişinău, o persoană necunoscută a anunțat despre minarea policlinicii nr. 10 din sectorul Ciocana al capitalei. Și această alertă s-a dovedi a fi falsă.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente