Deputatul USR Matei Adrian Dobrovie, membru al Comisiei pentru Politică Externă şi vice-preşedinte al Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării din cadrul Camerei Deputaţilor, salută faptul că principalele două partide proeuropene şi antioligarhice din Republica Moldova au agreat susţinerea unui candidat comun la alegerile locale pentru primăria Chişinăului.

„Andrei Năstase este liderul Platformei Demnitate şi Adevăr şi în ultimii ani a condamnat ferm corupţia politicienilor din R. Moldova şi a mobilizat oamenii de bună credinţă să se implice civic împotriva abuzurilor actualei puteri”, se arată în comunicat.

Deputatul Matei Adrian Dobrovie consideră Republica Moldova drept o prioritate, ocupând un loc aparte în programul partidului USR. „România are o datorie morală de a fi alături de cetăţenii Republicii Moldova şi, de aceea, în calitatea sa de deputat, Matei Adrian Dobrovie îşi propune să construiască punţi de dialog cu forţe politice ce împărtăşesc aceleaşi principii cu cele ale USR pentru a defini o strategie comună de dezoligarhizare şi europenizare a Republicii Moldova”, a declarat deputatul de la Bucureşti.

„Mă bucur că cele două partide anti-oligarhice şi pro-europene au ales să susţină un singur candidat la alegerile din Chişinău. Am avut experienţa recentă a USR la alegerile din Bucureşti, atunci când voturile opoziţiei s-au împărţit între mai mulţi candidaţi ai opoziţiei, permiţând astfel puterii corupte să-şi păstreze controlul asupra Primăriei Generale şi a celor de sector, lucru care nu este decât în detrimentul cetăţenilor. Totodată, de la Bucureşti a pornit valul de schimbare care a adus USR în Parlament, ca a treia forţă politică în România. Alegerile pentru Primăria Chişinău au prin urmare o importanţă aparte, astfel încât îi încurajez pe toţi cetăţenii de bună credinţă să meargă la vot şi să-l susţină pe Andrei Năstase, un om care a demonstrat că luptă cu determinare împotriva sistemului oligarhic”, a mai declarat Matei Adrian Dobrovie, deputat USR şi vice-preşedinte al Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării.

Matei Adrian Dobrovie a mai precizat că susţine eforturile singurelor formaţiuni cu adevărat pro-europene din Republica Moldova –Platforma Demnitate şi Adevăr şi Partidul Acţiune şi Solidaritate – de a oferi o alternativă la actuala clasă politică rămasă fără credibilitate. Alegerile locale din 20 mai 2018 pentru primăria Chişinău constituie un test important în perspectiva parlamentarelor din toamnă, cruciale pentru orientarea pe care o va avea R. Moldova în următorii ani.

Astfel, deputatul Matei Adrian Dobrovie consideră că Andrei Năstase reprezintă cel mai bun candidat pentru aducerea Chişinăului mai aproape de valorile şi standardele europene.

Totodată, parlamentarul român apreciază maturitatea politică a tânărului partid PAS, condus de Maia Sandu, care pune pe primul loc interesele cetăţenilor, crescând puternic şansele opoziţiei cu adevărat pro-europene.