/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 801: Atacuri și în ajun de Paște! Alerta lui Zelenski, dat în căutare de Rusia: „Urmează o nouă etapă„

În perioada sărbătorilor pascale familiile cu copii vor trece frontiera pe banda Corpului Diplomatic

missing
31 martie 2018, ora 08:45

Astfel,  se vor forma rezerve din inspectori de frontieră, care sunt pregătiți să intervină în situațiile de un aflux de călători. Specialiști în tehnologii informaționale vor asigura interoperabilitatea tuturor bazelor de date pentru diminuarea timpilor de procesare a documentelor de călătorie. La fel, se va face apel către instituțiile financiar-bancare, dislocate în PTF-uri, să-și revadă programul de lucru, pentru a face față numărului sporit de călători care achită vinietele în special. S-a venit și cu propunerea montării unor terminale înafara punctelor de trecere, astfel ca să se evite formarea rândurilor.

În cele mai solicitate puncte de trecere, fluxul de familii cu copii, dar și persoanele cu nevoi speciale, va fi direcționat pe banda de trecere a Corpului Diplomatic. În acest sens, vor fi amplasate echipaje mobile, dotate cu tehnică specială de control, care în mod operativ și în timp real vor realiza verificarea documentelor de călătorie.

La solicitarea administrației publice locale vor fi deschise puncte de trecere cu statut local, toate amplasate pe sectorul de frontieră moldo-ucrainean. Activitatea dată va simplifica trecerea frontierei de către cetățenii Republicii Moldova și Ucrainei, care locuiesc permanent în raioanele administrative de frontieră, în baza pașapoartelor interne (buletin de identitate) sau în baza pașapoartelor pentru ieșire peste hotare și trecerea frontierei cu mijloace de transport care aparțin acestora a căror capacitate de încărcare nu depășește 3,5 tone.

Dacă apar întrebări adiționale cu privire la traversarea frontierei de stat, participanții la traficul transfrontalier pot contactata ofițerii de la Linia Verde 259 717, cu prefix de Chisinau, care este disponibil 24/24.

Pentru a nu suprasolicita doar unele puncte de trecere și pentru a evita formarea cozilor, accesați aplicația „TRAFIC ONLINE” de pe pagina oficială a Poliției de Frontieră, care prezintă media timpilor de aşteptare în punctele de trecere a frontierei cu statut rutier.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram