''Seria de întâlniri va continua. Ceea ce pot spune este că există chestiuni dificile care trebuie să fie soluţionate, dar în opinia mea s-au făcut progrese mari asupra mai multor aspecte. Lucrăm constructiv, avem întâlniri constructive şi acest lucru ne face să fim optimişti'', a spus reprezentantul comunităţii internaţionale.

În luna ianuarie, Nimetz se declara ''foarte optimist în legătură cu faptul că procesul se îndreaptă într-o direcţie deosebit de pozitivă''.

Dintre denumirile evocate în mass-media de la Atena şi Skopje, cea care revine constant este ''Gorna Makedonija'' (Macedonia Superioară).

De când fosta republică iugoslavă şi-a declarat independenţa în 1991, grecii îi refuză dreptul de a folosi denumirea 'Macedonia', care, potrivit lor, nu poate să se refere decât la provincia lor nordică. La ONU, ea rămâne desemnată sub acronimul FYROM (Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei). Grecii îi contestă de asemenea dreptul de a revendica moştenirea regilor Alexandru cel Mare şi Filip al Macedoniei.