Trimite e-mail | Printeaza
Economie
30.03.2018

Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură a efectuat autorizarea primelor plăți din 2018

Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură a efectuat autorizarea primelor plăți din 2018

Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) anunță că deja s-a efectuat autorizarea primelor plăți, în valoare totală de peste 15 mil. lei, pentru cca 140 de producători agricoli pentru anul 2018.

Precizăm că și în acest an AIPA va acorda tot sprijinul necesar producătorii agricoli, în implementarea atât a lucrărilor de primăvară, precum și susținerii  proiectelor investiționale, cu suportul subvențiilor  oferit din partea statului.

De menționat, că valoarea totală a Fondului Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural (FNDAMR) pentru anul 2018, constituie 900 mil. lei, dintre care din suma totală pentru anul curent, 214 mln. lei a constituit datoriile rămase fără finanțare din cauza epuizării FNDAMR din anul precedent, cca 28,8 mil. lei sunt preconizați de a fi distribuiți către Fondul Național al Viei și Vinului, 18, 0 mil. lei vor constitui cheltuielile de administrare a FNDAMR, iar suma disponibilă pentru anul  2018, conform estimărilor, constituie 639,2 mil. lei, ce urmează a fi distribuite pentru măsuri și submăsuri de sprijin aferente subvențiilor pentru domeniul agricol.

Prioritate vor avea producătorii de fructe şi legume, cei din sectorul zootehnic, dar şi cei care vor investi în dezvoltarea infrastructurii post-recoltare.

Totodată, de anul acesta, agricultorii vor putea depune dosarele şi on-line. Suma maximă care poate fi solicitată de un fermier este de 3 milioane de lei, în timp ce grupurile de producători pot obține până la 4,5 milioane de lei. 

Amintim că datoriile pentru anul 2017 au fost stinse, pentru cca 1500 de beneficiari, în valoarea totală de 214 mil. lei.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus