/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Moscova s-a supărat! Federația Rusă anunță despre expulzarea a TREI DIPLOMAȚI moldoveni

missing
30 martie 2018, ora 18:38

Decizia dată este un răspuns la decizia similară a autorităților Republicii Moldova, adoptată în spirit de solidaritate cu Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, în cazul atacului de la Salisbury, calificat drept o amenințare la adresa securității colective și a dreptului internațional.

Menționăm că, potrivit unui comunicat al ministerului rus de Externe, vineri, 30 martie, au fost convocați șefii misiunilor diplomatice din Albania, Australia, Germania, Danemarca, Irlanda, Spania, Italia, Canada, Letonia, Lituania, Macedonia, Moldova, Olanda, Norvegia, Polonia, România, Ucraina, Finlanda, Franța, Croația, Republica Cehă , Suedia și Estonia. Acestora li s-a înmânat o notă de protest, în care se spune că drept răspuns la acțiunile nerezonabile ale acestor state de a expulza diplomați rusi pe baza unor acuzații nefondate ale Marii Britanii împotriva Rusiei, din cauza așa-numitului „Caz Scripal”, Rusia declară „persona non grata” numărul corespunzător de angajați ai misiunilor diplomatice ale acestor țări în Federația Rusă.

Ținând cont de faptul că, în ultimul moment, Belgia, Ungaria, Georgia și Muntenegru au decis să adere la țările listate, Rusia își rezervă dreptul de a răspunde și acestor țări.

Amintim că, Serghei Skripal, fost agent dublu rus care locuia în Marea Britanie, şi fiica sa Iulia au fost otrăviţi cu o substanţă neurotoxică la începutul lunii martie la Salisbury, în sud-vestul Angliei.

În urma acestui caz, Marea Britanie a expulzat 23 de diplomaţi ruşi ca represalii, peste 25 de ţări au anunţat de la începutul săptămânii măsuri similare, la care Rusia a promis să riposteze.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram