Principală  —  IMPORTANTE   —   (VIDEO) Corupția care arde vieți

(VIDEO) Corupția care arde vieți

La 25 martie 2018, incendiul din centrul comercial din orașul Kemerovo, Rusia, a cauzat moartea a 64 de persoane, majoritatea copii. 

La 30 octombrie 2015, 64 de persoane și-au pierdut viața, iar 163 au fost rănite în urma incendiului din clubul „Colectiv” din București, România. 

La 9 ianuarie 2016, explozia unei butelii de gaze în localul „La Soacra”, Chișinău, a provocat moartea a patru persoane, iar 13 au fost rănite. 

La 11 noiembrie 2016, în incendiul unui depozit din Chișinău, de pe strada Uzinelor, și-au pierdut viața două persoane, dintre care un pompier, iar alte șase persoane au fost rănite. 

Toate aceste decese au survenit în urma încălcării normelor anti-incendiare, autorizațiilor ilegale, a CORUPȚIEI.

Cât de sigure sunt instituțiile publice în care mergem zilnic? care sunt căile de ieșire în caz de incendiu? cât de corect sunt făcute evaluările pentru siguranța anti-incendiară? Cât de bine sunt informați cetățenii despre ce trebuie să facă în cazul unui incendiu?

ZdG a decis să anticipeze posibilele tragedii, și să se informeze la fața locului care este nivelul de securitate în instituțiile publice, unde se adună cei mai vulnerabili − copiii, în cazul izbucnirii unui incendiu. Centrele comerciale atrag familii întregi la distracții, cinema, cafenele sau cumpărături. Dar cât de bine sunt dotate ieșirile de rezervă din aceste localuri?