Potrivit Ria Novosti, ambasadorul Republicii Moldova în Rusia, Andrei Neguţă, a fost convocat astăzi la Ministerul rus de Externe unde a fost anunţat despre această decizie.

Autorităţile ruse au expulzat astăzi 13 diplomaţi ucraineni, patru diplomaţi germani şi polonezi, trei lituanieni, trei diplomaţi cehi, doi italieni, doi diplomaţi din Letonia şi unul din România.

Ministerul rus de Externe a convocat, vineri, mai mulţi ambasadori şi reprezentanţi din mai multe state, care au decis expulzarea diplomaţilor ruşi, ca urmare a atacului neurotoxic care l-a vizat pe fostul agent secret rus Serghei Skripal.

"Reprezentanţii vor primi note de protest şi vor fi informaţi cu privire la contramăsurile pe care le va lua Rusia", a anunţat Ministerul de Externe printr-un comunicat.

Precizăm că decizia autorităţilor Republicii Moldova a fost luată în semn de solidaritate cu Marea Britanie şi urmare a concluziilor Consiliului European din 23-24 martie 2018, care califică atacul de la Salisbury drept o ameninţare  la adresa securităţii colective şi a dreptului internaţional.

Fostul agent de spionaj rus Serghei Skripal, rănit în oraşul britanic Salisbury, probabil a fost atacat cu o substanţă neurotoxică, au stabilit anchetatorii britanici. Potrivit unor surse din cadrul investigaţiei, substanţa folosită este din gama Noviciok.

Serghei Skripal, în vârstă de 66 de ani, a primit azil în Marea Britanie în anul 2010 după un schimb de agenţi de spionaj efectuat între Statele Unite şi Rusia. Skripal, fost colonel în serviciile secrete ruse, a fost condamnat în 2006 la închisoare, pentru spionaj în favoarea Marii Britanii. Agentul a fost găsit vinovat de legături cu Serviciul britanic de informaţii externe (MI6).