/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/SONDAJ/ Tendințe de vot în an electoral. În următorul Parlament ar accede doar PSRM, PAS și PDM

missing
30 martie 2018, ora 17:45

Întrebați pentru ce partid și-ar da votul, 32 la sută au spus că ar alege PSRM, 18 la sută ar opta pentru PAS, iar 8 la sută – pentru Partidul Democrat.

Alte două partide se află la limita marjei de eroare a sondajului de +/-2 procente. Este vorba de PCRM și PPDA, pentru care și-ar da votul 4 la sută din alegători. Celelalte partide ar acumula mai puțin de 6 procente, ceea ce înseamnă că nu ar accede în Legislativ.

De cea mai multă încredere din partea cetățenilor se bucură Igor Dodon, pentru care au optat 31 din participantii la sondaj. El este urmat de Maia Sandu în care spun că au încredere 16 la sută, și Andrei Năstase cu 8 la sută. Actualul premier Pavel Filip și liderul PSRM Zinaida Greceanii sunt la același nivel.

Pe locul 6 în topul încrederii s-au clasat liderul PCRM, Vladimir Voronin, și cel al PD, Vlad Plahotniuc, ambii acumulând câte 4%. Iar la coada clasamentul sunt democratul Adrian Candu și primarul de Orhei, Ilan Șor, în care au încredere doar 1%.

Ancheta sociologică apare cu câteva luni înainte de alegerile parlamentare din toamnă, care se vor desfășura în baza sistemului electoral mixt, votat de PSR, PD și PPEM contrar recomandărilor Comisiei de la Veneția. Sondajul a fost realizat în perioada 7 februarie – 7 martie 2018, pe un eșantion de 1513 persoane. Marja de eroare este de +/– 2,5%.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram