/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/VIDEO/ Deținuții din Lipcani cresc cânepă după gratii? Departamentul Instituțiilor Penitenciare: „Toate acuzațiile vor fi investigate”

missing
30 martie 2018, ora 17:38

Vitalie Czine spune că un condamnat de la Lipcani l-a contactat ca să-i ceară ajutor. Deținutul i-ar fi spus că după gratii s-au format grupări care cultivă cânepă chiar pe teritoriul penitenciarului, iar conducerea pușcăriei tolerează afacerea.

„Iaca „bratan” cu ce se ocupă „bratvaua” aici la Lipcani. Crește iarbă!”

Plus la asta mi-a lămurit că acolo sunt sere unde se cultivă cânepa în proporții deosebit de mari. De lucrurile acestea normal, șeful penitenciarului știa,” susține Vitalie Czine, președintele organizație „Genevavita”.

Iar după ce deținutul a denunțat pretinsele ilegalități, tânărului i-ar fi fost intentat și un dosar penal, fapt pentru care riscă încă 5 ani de pușcărie. „Că el l-a lovit pe unul din lucrătorii penitenciarului, la momentul actual, la momentul actual dumnealui se află subt acuzare. Va fi transferat la Soroca, adică regim riguros sau închis,” susține Czine.

Departamentul Instituțiilor Penitenciare anunță că toate acuzațiile vor fi investigate. „Astăzi, 30 martie, conducerea DIP a dispus inițierea unei anchete de serviciu pe marginea declarațiilor care au fost făcute în conferință. Încercăm să punem la îndoială totuși unele informații sau unele declarații ale domnului Czine dat fiind faptul că deținut Răileanu, despre care s-a vorbit în conferința de presă cu adevărat, recent a comis un atac asupra colaboratorului,” a menționat Oleg Pantea, ofițer de presă.

Vitalie Czine spune că este hotărât să scoată adevărul la iveală în acest caz, chiar dacă, pentru aceasta, va fi nevoit să apeleze la instituțiile europene.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram