Noul ministru al Justiției, Victoria Iftodi, le cere viitorilor judecători și procurori să fie actorii schimbării în Justiție

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Ministrul Justiției, Victoria Iftodi, le cere viitorilor judecători și procurori să fie actorii schimbării în Justiție. „Vreau să putem conta pe mobilizarea și implicarea Dvs., să fiți actorii schimbării, cu curaj, etică și determinare”, le-a Iftodi absolvenților Institutului Național al Justiției, candidați la funcțiile de judecător și procuror, în cadrul festivității de înmânare a diplomelor de absolvire, care a avut loc astăzi.

În mesajul de felicitare adresat proaspeților absolvenți, Victoria Iftodi a declarat că prin intermediul Institutului Național al Justiției se asigură împrospătarea continuă a corpului de judecători și procurori. „Fără îndoială, crearea și sprijinirea Institutului Național al Justiției constituie una din cele mai vizibile reflecții ale voinței statului nostru de a plasa justiția în centrul priorităților naționale”, a menționat Ministrul Justiției.

Victoria Iftodi a subliniat că această realizare este, indiscutabil, nu doar rezultatul angajamentului guvernului de a moderniza justiția, dar și al sprijinului consecvent oferit cu generozitate de partenerii de dezvoltare.

Victoria Iftodi a reconfirmat angajamentul Ministerului Justiției de a sprijini în continuare Institutul Național al Justiției. Astfel, în cadrul implementării Direcțiilor strategice de acțiune în sectorul judiciar (cunoscută și ca „Mica Reformă a Justiției”), anunțate la începutul anului curent, Ministerul Justiției va promova modificări legislative, pentru ca Institutul Național al Justiției să devină unica modalitate de a accede în profesia de judecător.

Institutul Național al Justiției se află la cea de-a 10-a promoție de absolvenți, alcătuită din 25 candidați la funcția de judecător și 20 candidați la funcția de procuror.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...