De la pasiunea pentru sport, până la cea pentru jocurile intelectuale. Cunoaște tânărul din Hâncești care le reușește pe toate

Nicu 1

Nicu Petruşan, este elev în clasa a IX-a de la Liceul Teoretic „Mihail Sadoveanu” din Hânceşti. Pe lângă faptul că Nicu practică sportul, elevul are o pasiune aparte pentru jocurile intelectuale. 

De unde vine pasiunea pentru sport

Sportul e una din pasiunile sale, care i-a fost insuflată de tatăl său, Ion Petrușan. A practicat înot, judo sau tenis de masă, iar acum pentru a se menţine în forma fizică frecventează o sală de sport din oraş. În sport a obţinut locuri premiante la concursurile raionale de tenis de masă, la individual, iar în ianuarie curent, împreună cu echipa Liceul Teoretic „Mihail Sadoveanu” a ocupat locul I la campionatul raional între licee.

Jocurile intelectuale – ocupaţie captivantă

O ocupaţie captivantă au devenit jocurile intelectuale. De această dată, ea i-a fost insuflată atât de mama sa, Ludmila Petruşan, care mereu l-a încurajat să învăţe, să persevereze, dar şi de profesori, de grupul de prieteni. A obținut locuri premiante la olimpiada de istorie şi concursuri de tipul „Ce? Unde? Când?”.

Nicu 4

Cele mai semnificative concursuri care l-au marcat au fost totuşi olimpiadele școlare. „Anul trecut am reușit să ocup primele locuri la olimpiadele raionale la franceză şi istorie, iar la olimpiada republicană la istorie m-am clasat pe locul II. Împreună cu o echipa din Liceul Teoretic „Mihail Sadoveanu” am obținut diploma de menţiune în cadrul Cupei Liceelor la concursul „Ce ? Unde ? Când?”, organizată de Clubul Moldovenesc de Jocuri Intelectuale intrând în topul celor 10 echipe din toată republica”, povestește elevul.

În februarie curent a ocupat locul I la olimpiada raionala la istorie, iar la limba franceză a ocupat locul III . O experienţă frumoasă a fost participarea la olimpiada raionala la ecologie, unde a ocupat locul II.

Nicu 5

Mai mult decât atât, recent și-a expus lucrarea „Personalităţi notorii ale Basarbiei care au contribuit la trezirea conștiintei naționale din secolul XX-XXI la Conferința istorică organizată de Liceul Teoretic „Principesa Natalia Dadiani”.

Formula ce asigură succesul grupului la jocurile intelectuale

„Jocurile Intelectuale la care participăm sunt bazate pe diverse domenii. Totuși, echipa noastră e împărţită pe compartimente. Fiecare răspunde de o anumită temă, iar eu sunt acel care răspunde de compartimentul istorie. Această formulă ne asigură succesul”, a conchis tânărul.

 

Autor: Diana Bocov, elevă GM Oneşti, Hânceşti

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente