Silvia Radu l-a demis pe directorul Spitalului Municipal Nr.1: Curățenia în sistemul medical continuă

Primarul interimar al capitalei Silvia Radu l-a eliberat din funcție pe Iurie Dondiuc, directorul Spitalului Municipal Nr.1. Dispoziţia a fost emisă astăzi, 30 martie.

Potrivit acesteia, directorul spitalului a fost eliberat din funcţie pentru controlul slab asupra activităţilor subdiviziunilor spitalului, din cauza numeroaselor plângeri din partea pacienţilor şi pentru inacţiunile de a elimina deficienţele în activitatea spitalului.

“Curățenia în sistemul medical continuă”, și-a comentat decizia Silvia Radu pe pagina sa de Facebook.

Aceasta a amintit că în timpul unui control “l-a găsit la chef” pe directorul instituției medicale în mijlocul zilei de muncă, precizând totuși că la baza deciziei stă modul de administrarea a spitalului.

“Plângerile venite de la cetățeni descriu foarte bine sistemul impus în ultimii ani de către Moldovanu, Dondiuc și alții, care au făcut totul ca sistemul să lucreze exclusiv în folosul lor și nicidecum în folosul pacienților și implicit al locuitorilor Chișinăului”, a declarat Silvia Radu.

Joi, Silvia Radu a semnat dispoziția de eliberare din funcție și a șefului direcției municipale Sănătate Mihai Moldovanu.

Pe de altă parte, Iurie Dondiuc a declarat pentru TV8 că a fost eliberat din funcție ilegal și urmează să consulte juriștii în acest sens.

Eu cred că această demitere a fost ilegală, fiindcă eu mă aflu în concediu anual, în legătură cu necesitatea susținerii tezei. Contractul individual de muncă eu nu l-am încheiat cu Primăria, dar cu Direcția Sănătății”, a menționat Dondiuc.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.