Un jurnalist și soția sa, împușcați în Franța

Un jurnalist de origine azeră şi soţia acestuia au fost împuşcaţi vineri în localitatea Colomiers, aflat în apropierea oraşului Toulouse, în timp ce se aflau în propriul vehicul.

Potrivit presei locale, atacul armat a avut loc în jurul orei 9:00, la Colomiers, o localitate de periferie la vest de Toulouse. Jurnalistul și soția lui se aflau în mașină în momentul în care au fost ținta atacului.

Potrivit autorităţilor franceze, jurnalistul a fost grav rănit după ce a fost împuşcat în spate, iar soţia acestuia a murit imediat, fiind împuşcată în cap.

Au fost trase cel puțin șapte focuri de armă. Atacatorul, un bărbat de aproximativ 50 de ani, care coborâse dintr-o mașină și se apropiase de vehiculul victimelor sale, a reușit să fugă.

Poliţia judiciară va demara o anchetă. Jurnalistul se numește Rahim Namazov și are 39 de ani, iar pe soția lui o chema Aida.

Potrivit cotidianului Le Monde, Rahim Namazov, care se află în Toulouse din 2010, a primit mai multe ameninţări cu moartea în Azerbaidjan, unde a fost închis o perioadă şi ulterior exilat.

Suspectat de terorism, el a fost expulzat din Azerbaidjan, țară cu un regim represiv și autoritar. Era refugiat la Toulouse din 2010.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.