(sondaj) IRI: Care sunt cele mai corupte instituții din Republica Moldova, potrivit cetățenilor

2017_09_06_img_rsz_crp_crp-1-804×452

Institutul Republican Internațional (IRI) a efectuat un sondaj în care a aflat ce cred cetățenii moldoveni despre corupția din țară. De asemenea în urma sondajului puteți vedea care sunt cele mai corupte instituții, în opinia moldovenilor, și care sunt principale cauze ale corupției în Republica Moldova.

Este corupția cea mai mare problemă în Republica Moldova, astăzi?

Potrivit sondajului în 2016 problema corupției era cea mai mare problemă din țară. Pentru cetățenii Republicii Moldova în anul 2010 problema corupției era la cel mai mic nivel.

Cât de mare este problema corupției în Republica Moldova astăzi

Care sunt principalele cauze ale corupției în Moldova?

Iată care sunt principalele cauze ale corupției potrivit respondenților: lipsa controlului și supravegherii guvernului, sărăcia și necesitățile, acțiunile afaceriștilor și oligarhilor, nivelurile de educație ale cetățenilor, istoria națională.

Cauzele corupției

În ce domenii, corupția este cea mai prezentă în Moldova?

Conform sondajului realizat de IRI corupția este cea mai mare în cazul: parlamentului, instituțiilor publice (spitale, școli, poliție), ramura judiciară, prim-ministru cabinetul de miniștri, liderii politici și liderii partidelor politice, afaceriștii și oligarhii, oriunde, președinte, funcționari publici locali, Cele mai coruptesectoare ale societății

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente