Donald Trump anunță că SUA își va retrage trupele din Siria „foarte curând”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Președintele american Donald Trump a declarat că SUA „se vor retrage din Siria foarte curând”, la câteva ore după ce Pentagonul a subliniat că este important ca trupele americane să rămână în Siria în viitorul apropiat, informează CNN.

„Îi învingem pe cei de la ISIS. Ne vom retrage din Siria foarte curând. Să gestioneze situația alții de acum înainte”, a declarat Trump în cadrul unui eveniment din Ohio privind infrastructura.

„Vom avea 100% din califat, așa cum îl denumesc ei… Dar ne vom retrage de acolo foarte curând. Ne vom întoarce în țara noastră, unde ne este locul, unde vrem să fim”, a adăugat Trump.

Un oficial american din serviciile de apărare familiar cu campania împotriva ISIS a precizat că nu este clar la ce se referă președintele american prin comentariile sale. Conform evaluărilor armatei, care face referire la numeroase situații problematice din Siria, nu este un moment potrivit pentru o retragere.

Oficialul a făcut referire la mai multe provocări, inclusiv întrebările privind viitorul celor aproximativ 400 de combatanți ISIS care se află în custodia Forțelor Democrate Siriene susținute de americani.

De asemenea, oficialul a precizat și că SUA încă trebuie să se decidă la o politică privind viitorul președintelui Siriei, Bashar al-Assad, iar prezența militară a Rusiei în Siria este încă un factor care complică situația.

Un al doilea oficial a declarat pentru CNN că oficiali importanți ai serviciilor de apărare au avut întâlniri în care au discutat despre rolul SUA în Siria și despre provocările de acolo.

Comentariile lui Trump privind retragerea trupelor din Siria au venit la doar câteva ore după ce purtătoarea de cuvânt a Pentagonului, Dana White, le-a spus reporterilor că „mai este nevoie de muncă importantă pentru a garanta înfrângerea extremiștilor violenți” din Siria.

În ciuda faptului că Trump s-a concentrat pe ISIS, White a declarat că armata nu se concentrează doar pe zonele controlate de ISIS, susținând că „dorința noastră de a câștiga trebuie să treacă peste califat și peste ideile manipulatoare care ghidează cruzimea ISIS”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...