Tren modernizat pe cursa Chișinău-Odesa! Călătorii se vor putea bucura de wi-fi gratuit pe toată durata călătoriei și proceduri simplificate la vamă

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Garnitura de tren modernizată la Pașcani, România, încă pe timpul ministrului Transportului Anatol Șalaru a fost pusă, începând cu ziua de astăzi, pe ruta Chișinău-Odesa. La lansarea cursei care a avut loc dis-de-dimineață, a participat ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, șeful Delegației UE în Republica Moldova, Peter Michalko, precum și director general al Întreprinderii de Stat „Calea Ferată din Moldova”, Iurii Topala.

Trenul de pe cursa Chișinău-Odesa va circula în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, cu pornire la ora 06:57 din Gara Chișinău. Prețul biletelor variază în funcție de clasă, de la 151 lei și până la 167 lei. În Odesa garnitura ajunge la ora 10:46, iar returul îl face în aceeași zi, pornind de la Odesa la 18:45 și ajungând la Chișinău la ora 22:27.

Prețurile biletelor:
Clasa 3- 151 lei
Clasa 2- 159 lei
Clasa 1- 167 lei

Potrivit CFM, în urma negocierilor purtate de administrațiile feroviare din Republica Moldova și Ucraina, cu participarea misiunii EUBAM, oficialii au dispus schimbarea garniturii vechi care circula pe cursa Chișinău-Odesa cu un tren de tip modernizat D1M, ceea ce permite reducerea timpului de circulație cu 26 minute pentru tur și, respectiv, 39 minute pentru retur.

Trenul este nou, cu 4 vagoane dotate cu wi-fi și toate condițiile necesare, postul vamal se face pe loc, la gară, ceea ce simplifică considerabil procesul, nu se mai schimbă locomotiva, iar astfel se scurtează din timpul rezervat drumului.

Cu ocazia lansării trenului modernizat, în prima zi de circulație, călătorii s-au bucurat de reduceri de 33% la prețul biletelor. Astfel, doar pe 30 martie, călătorii care au pornit spre Odesa au achitat 102 lei pentru un bilet de clasa a III-a, 110 lei pentru clasa a II-a și, respectiv, 118 lei pentru clasa I de confort.

Amintim că începând de anul trecut, datorită colaborării administrației Î.S. „Calea Ferată din Moldova” cu reprezentanții Serviciului Vamal, dar și sprijinului EUBAM, controlul vamal pentru pasagerii cursei respective este efectuat în incinta Gării din Chișinău, înainte de îmbarcarea pasagerilor în tren, iar procedura nu se mai repetă și la frontieră. Această decizie a permis reducerea timpului de călătorie cu circa 40 de minute spre Odesa și cu aproximativ 50 minute la întoarcere.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...