La Cernăuți a fost deschisă prima școală modernă de alpinism și cățărare

alpinism

La Cernăuți a fost deschisă prima școală modernă de alpinism și cățărare „Snigovyi bars” (Leopardul de zăpadă). Ideea înființării acestei școli aparține experimentatului alpinist Oleksandr Palamariuk, care a cucerit înălțimea de 7 mii de metri.

În prezent, școala funcționează ca sală de divertisment pentru copii. În viitorul apropiat aici vor fi deschise grupe de copii cu vârste între 5-6 ani. Antrenamentele vor avea loc de trei ori pe săptămână, scrie lyberti.com.

Cățărarea este o activitate care atrage din ce în ce mai multe persoane. Aceasta este considerată un sport extrem, deşi doar o parte dintre disciplinele cățărării pot fi catalogate ca extreme. Escalada este un sport care s-a desprins din alpinismul clasic, datorită echipamentului de siguranță din ce în ce mai performant și ca metodă de antrenament pentru perioadele în care vremea nu permitea cățărarea pe stâncă.

S-a impus ca sport practicabil de către orice persoană cu aptitudini sportive obișnuite, dornică să-și cunoască limitele și să le depășească. Cu toate acestea, cățărarea are reputația unui sport extrem.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente