REȚETĂ // Mâncare de conopidă de post
Ingrediente:
- 2 conopide mari (aprox. 2500-2800 g.)
- 2 cepe potrivite
- 1 lingură și jumătate de bulion
- 2 linguri de făină
Preparare:
ETAPA 1
Se curăță conopidele de cotor și se rup buchețele. Se pune apă cu sare la fiert. Până ce începe apa să fiarbă conopida se ține în apă.
ETAPA 2
Se toacă mărunt ceapa. Când începe apa să clocotească se opăresc buchețelele de conopidă cam 1-2 minute. Se scot cu spumiera.
ETAPA 3
Se pune ceapa la călit în oală. Se adaugă bulionul peste ceapă și se amestecă bine. Apoi se adaugă cele două linguri de făină și se amestecă bine că să nu facă cocoloașe.
ETAPA 4
Se adaugă șase polonice de apă din apa în care am opărit conopida. Se lasă apa să fiarbă cu ceapa. Se pune și conopida și se mai adaugă 1-2 polonice de apă.
ETAPA 5
Se pune capacul la oală și se lasă să fiarbă până ce se înmoaie bine conopidă, cam în 30-40 minute.
Sursa: petitchef.ro
Președintele Franței, preocupat de soarta R. Moldova. Emmanuel Macron optează pentru un SCUT antirachetă european, care să PROTEJEJE și R. Moldova
VIDEO // Conferință științifică la USM: „Este foarte greu să vezi statuia lui Ștefan cel Mare în centru și să știi că mormântul este în România. Prin integrarea în Europa, ne vom regăsi împreună, românii de dincolo și de dincoace de Prut”
DECLARAȚIE // Ministerul Justiției din România va furniza Republicii Moldova experți pentru aderarea la Uniunea Europeană și ar putea înființa un post de magistrat de legătură al Bucureștiului la Chișinău