Bloggera Doina Ciobanu alături de Colin Firth și Julianne Moore la un eveniment organizat de Chopard

doina aur
Foto: Doina Ciobanu/FB

Bloggera Doina Ciobanu a fost invitată la conferința organizată de Chopard, în cadrul căreia reprezentații brandului au anunțat luarea angajamentului de a folosi doar aurul de proveniență sigură, obținut în condiții etice.

Brandul Chopard a declarat că „aurul său etic” va fi achiziționat din surse responsabile și va fi verificat conform tuturor standardelor internaționale, scrie barrons.com.

„Ca o afacere de familie, sustenabilitatea a fost întotdeauna o valoare de bază, iar astăzi vedem punctul culminant al unei viziuni adoptate cu mai mult de 30 de ani în urmă”, a declarat compania.

Karl Friedrich Scheufele, copreședintele Chopard, a mărturisit că brandul și-a luat acest „angajament îndrăzneț de a face o schimbare în viața oamenilor care fac posibilă existența acestui business”.

Bloggera Doina Ciobanu e printre vedetele care au anunțat că susțin această inițiativă și importanța abordării aspectelor etice ce țin de metodele obținerii aurului folosit în industria fashion.
Alături de ea, la eveniment au fost și Colin Firth, Livia Firth, Julianne Moore, Arizona Muse, Noella Coursaris și interpretul chinez Roy Wang.

Decizia dată vine după ce, în luna februarie, Human Rights Watch a publicat un raport în care abordarea companiei Chopard a fost clasificată drept una „slabă” în ceea ce ține de aspectele etice ale condițiilor de obținere a aurului.

ONG-ul a avertizat că de cele mai multe ori condițiile de extragere a aurului sunt brutale, având loc multe decese ale minerilor, printre care numeroși copii, expulzarea populației indigene, poluarea mediului etc.

„Companiile de bijuterii au responsabilitatea de a se asigura că afacerile lor nu contribuie la abuzurile asupra drepturilor omului în niciun punct din lanțurile lor de aprovizionare”, afirmă organizația.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente