Trimite e-mail | Printeaza
Economie
29.03.2018

Ministerul Finanțelor a emis pentru prima dată în activitatea sa obligațiuni de stat cu scadența de 5 ani cu plasare pe piața de capital

Miercuri, 28 martie 2018, în cadrul licitațiilor de plasare a valorilor mobiliare de stat au fost emise, pentru prima dată în istoria Republicii Moldova, Obligațiuni de stat cu scadența de 5 ani în sumă de 18,3 milioane lei. Până în prezent, Ministerul Finanțelor a emis obligațiuni de stat doar cu scadențe de până la 3 ani. Ministerul Finanțelor va utiliza acest instrument cu regularitate, începând cu trimestrul II al anului curent.

Datorită obligațiunilor de stat de 5 ani, acum există un nou instrument financiar disponibil pentru investitori. În plus, Republica Moldova a făcut un prim pas decisiv pentru dezvoltarea pieței valorilor mobiliare de stat, care este un element important pentru dezvoltarea pieței de capital a Moldovei. Dezvoltarea pieței de capital este esențială pentru orice economie ca să aprofundeze și să extindă accesul la finanțare pentru toți agenții economici. Totodată, emisiunea unei obligațiuni pe 5 ani va oferi un punct de referință pentru băncile comerciale și alte bănci pentru a face mai credibile împrumuturile cu scadențe mai lungi, anunță un comunicat al Ministerul Finanțelor.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus