/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ Moldovenii vor sejururi ieftine. O vacanță în Maldive însă i-ar putea costa aproximativ 8.000 de euro

missing
29 martie 2018, ora 19:29

Sute de vizitatori au împânzit holurilor expoziției dedicate turismului, care a început astăzi la Moldexpo. Leonid are 64 de ani și vrea să plece în vacanță în Grecia, alături de ceilalți membri ai familiei. După mulți ani de muncă asiduă, pensionarul susține că vrea să se odihnească în una din țările europene: „Deja cum ne reușește, dar în Grecia nu am fost niciodată. Am fost în Cipru în 1990. O să vedem ce oferte ne vor propune și din aceste oferte vom analiza”.

„Caut vara la mare. Noi suntem în vârstă, la pensie. Ei, mă uit și eu la Bulgaria, că-i mai ieftin. Așa până la 300 de euro”.

Unii vor să descopere turismul local.

„Prin Moldova ceva. Turism local. Baze agro-turistice, muzee. Trebuie să căutăm prin Moldova, că așa plecăm prin Turcia, Bulgaria, dar nu cunoaștem țara noastră”.

Reprezentanții companiilor de turism ne-au spus ce sejururi sunt cele mai puțin întrebate în rândul moldovenilor.

„Cele mai puțin întrebate ar fi țările în care este greu de ajuns. Nu sunt zboruri direct în Zanzibar. Sunt foarte multe locuri acolo de vizitat și sunt plaje de nisip perfecte, dar chiar nu avem acces acolo”, a menționat Tatiana, reprezentant al companiei de turism.

Printre cele mai puțin solicitate sunt și pachetele turistice de lux. De exemplu, un sejur pentru două persoane pe Insulele Maldive, costă vreo 8.000 de euro.

„Rusia este o destinație tot puțin solicitată, din cauză că nu prea trezește interes pentru turiștii din Republica Moldova”, a spus Ion Curmei, directorul unei companii de turism.

Nici țările implicate în război nu prezintă interes pentru conaționalii noștri: „Sunt cele periculoase pentru viață: Irak, Iran, Siria sau alte destinații. Dar avem și acolo oferte, care costă 1.400 de euro sejurul pentru două persoane”.

Unii moldoveni deja se pregătesc de sărbătorile de iarnă din 2019.

„Ne întreabă deja și am venit pregătiți cu oferte pentru Crăciunul pe rit vechi, ianuarie 2019. Prețurile încep de la 150 de euro pentru un pachet de trei sau patru nopți pentru Crăciunul pe rit vechi”, susține Adrian Voican, reprezentantul unei companii de turism din România.

Expoziția dedicată turismului se va încheia pe 1 aprilie, la Moldexpo.

Reporter: Ana Sîrbu
Imagine: Vlad Coroban

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram