/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Doi minori din Călărași, de 9 și 11 ani, au fugit de acasă luând cu ei peste 800 de dolari. Ce au făcut cu banii

missing
29 martie 2018, ora 18:58

A doua zi, miercuri, 28 martie, aceștia au fost găsiți în orașul Călărași. Asupra lor avea telefoane mobile și alte bunuri, precum și 250 de dolari și 2200 de lei. Copii au înnoptat la o cunoștință de-a bunicilor.

Potrivit ofițerului de presă al IP Călărași, Veronica Jacot, cei doi minori sunt o fată de 11 ani care locuia doar cu bunicii, mama a decedat, iar tatăl este plecat peste hotarele țării. Iar al doilea copil este verișorul fetei, un băiat de 9 ani care locuiește doar cu mama.

Fata a declarat poliției că a plecat de acasă deoarece ar fi maltratată, iar bunicii nu-i cumpără ce-și dorește ea, deși tatăl îi trimite bani. Astfel, copii în prezent se află într-un centru de plasament din Călărași. Cu ei lucrează psihologul și urmează să treacă expertiza medicală pentru a stabili dacă acasă sunt agresați.

Jacot a precizat că, potrivit declarațiilor bunelului fata știa unde sunt banii. Ea a mai spus că copii anterior nu s-au aflat în vizorul poliției.

Pe marginea acestui caz a fost deschis un proces penal pentru a stabili motivul abandonului domiciliului și dacă copii sunt maltratați acasă. În cazul în care acest lucru se va adeveri mama și bunicii riscă dosar contravențional sau penal.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram