Vizita lui Kim Jong-un la Beijng – ocazie rară pentru două prime-doamne de a apărea în luminile rampei

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

După două zile de speculații, China a confirmat: liderul nord-coreean Kim Jong-un a făcut o vizită oficială în Beijing, unde s-a întâlnit cu președintele Xi Jinping. Anunțul a fost făcut abia după ce trenul blindat care-l transporta pe dictator a părăsit capitala Chinei. A fost o vizită de două zile, prima pe care Kim Jong-un a făcut-o în străinătate de la venirea sa la putere acum șapte ani. Pe de altă parte, a fost o ocazie – rară – în care primele-doamne ale Coreei de Nord, respectiv Chinei, au ieșit în luminile rampei, iar acest fapt nu a trecut neobservat.

Soțiile celor doi lideri – Peng Liyuan, prima-doamnă a Chinei, și Ri Sol-ju, prima-doamnă de la Phenian – au fost fotografiate de mai multe ori în cursul vizitei liderului nord-coreean la Beijing. Primele-doamne au purtat diferite ținute, care au fost îndelung comentate și comparate în social media.

Mult mai tânără, îmbrăcată foarte șic, occidental, soția lui Kim Jong-un, Ri Sol-ju, a atras mai mult privirile, cu atât mai mult cu cât nici în Coreea de Nord nu prea a fost văzută în public decât de foarte puține ori.

Ea a avut parte de multe comentarii favorabile în online, însă, la scurt timp, acestea au fost șterse din rețelele de socializare din China, susține Sky News.

Prima-doamnă a Coreei de Nord, o „prezență puternică”, a fost mai drăguță și mai bine îmbrăcată decât doamna Peng, a spus un utilizator pe Weibo. Alții au comparat-o cu vedete din Coreea de Sud. „E la fel de drăguță ca Song Hye Kyo”, o actriță foarte populară în China. „Ri Sol-ju este cu adevărat frumoasă și o prezență agreabilă”, spune un alt utilizator al rețelei. „Pot să spun că e un mesager diplomatic mai bun decât sora lui Kim”, opinează un altul.

La scurt timp, căutarea cu „Ri Sol-ju” era blocată pe Weibo, echivalentul chinez al Twitter-ului. De asemenea, au fost șterse și toate comentariile care apăreau la știrile online.

La ceremonia oficială de primire de la Beijing, Ri Sol-ju a purtat o rochie bej cu lungimea imediat după genunchi, peste care a îmbrăcat un bolero din aceeași culoare, cu guler croit înalt și pantofi de lac de culoare neutră, cu toc și vârf ascuțit. Rochia omoloagei sale din China a fost cam la fel mai lungă, albă cu desene mari negre, fals petrecută peste talie, la care a asortat tot pantofi cu toc, de culoare neagră și cu vârf ascuțit.

La vizita făcută la Academia Chineză de Științe, prima-doamnă a Coreei de Nord a purtat o rochie verde deschis cu o jachetă albă lungă, iar la dineul de stat de la Casa de Oaspeți a venit îmbrăcată cu un deux-pieces de culoarea untului, cambrat pe talie și apoi evazat, cu mâneci până la cot terminate cu un volan. Peng Liyuan a avut o rochie bleu cu floricele mici negre, la care a asortat un șal, păstrând ceva din aerul costumului tradițional chinez.

Chinezii au căzut imediat în admirația primei-doamne de la Phenian și au ajuns la concluzia că e mai bine îmbrăcată și e mai drăguță decât Peng Liyuan, soția președintelui lor. Ce le unește pe cele două e dragostea pentru muzică – ambele au fost cântărețe.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...