Nicio săptămână fără cazuri de trafic de influență pentru obținerea permiselor de conducere. Doi bărbați, cercetați penal

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Doi bărbați au ajuns în vizorul ofițerilor și procurorilor anticorupție, fiind bănuiți de trafic de influență. Aceștia ar fi pretins și primit de mijloace financiare ce nu li se cuvin, pentru organizarea eliberării permiselor de conducere.

În primul caz, un bărbat din Cimișlia ar fi promis eliberarea permisului de conducere de categoria B în schimbul sumei de 600 de euro. Omul susținea că poate influența angajații Secției Înmatricularea Transportului şi Calificarea Conducătorilor Auto din Hâncești, să faciliteze susținerea cu succes a examenelor și obținerea ulterioară a permisului de conducere. Urmare a măsurilor speciale de investigație și acțiunilor de urmărire penală, acesta a fost reținut pentru 72 de ore cu puțin timp în urmă.

În cel de-al doilea caz, un bărbat din capitală este bănuit că ar fi pretins și primit 350 de euro pentru organizarea obținerii carnetului de șofer. Pentru că nu s-a ținut de promisiune, acesta a fost denunțat la CNA. Bărbatul și-a recunoscut vinovăția, încheind acord de recunoaștere și este acum cercetat în stare de libertate.

Și într-un caz, și în altul, dacă vor fi găsiți vinovați de trafic de influență, cei doi bărbați riscă până la 6 ani de închisoare sau amendă de până la 200.000 de lei.

Conducerea urmăririi penale este exercitată de Procuratura Anticorupție.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...