/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Silvia Radu l-a dat afară pe șeful direcției de Sănătate. Mihai Moldoveanu nu recunoaște demiterea

missing
29 martie 2018, ora 17:42

Șeful Direcției Sănătate a rămas, de astăzi, fără fotoliu. Silvia Radu susține că în domeniu sănătății există mari probleme și că, personal, a primit numeroase plângeri de la cetățeni și medici care reclamă probleme majore.

Eu personal am fost în controale și am văzut o grămadă de nereguli. Uneori se inaugurează secții și sunt prezentate imagini frumoase, iar după ce presa pleacă sunt strânse cearșafurile, alteori medicii sunt puși să strângă bani pentru unele reparații. Aceasta nu este administrație, este o îmbinare de hoție, șantaj și minciună. Primii care suferă sunt pacienții, apoi doctorii care încep să plece din sistem. Drept urmare consider firească curățenia lună nu doar a orașului, dar și a administrației publice din Chișinău care trebuie periată de corupți și oameni lipsiți de responsabilitate”, a scris Silvia Radu pe o rețea de socializare.

Anterior primărița i-a cerut demisia lui Moldovanu, cel din urmă însă a refuzat. Cât despre decizia de astăzi, Mihai Moldovanu spune că a aflat-o din presă, nu o recunoaște și că va reveni la serviciu imediat ce se însănătoșește.

Cred că Silvia Radu își iese din minți, văzând că nu-i iese nimic cu reformele la primărie, dezastrul care este la primărie, toate eliberările astea ilegale din funcție și a decis să mă demită și pe mine pentru că atunci când mi-a solicitat să eliberez locul pentru altcineva, eu am refuzat și iată astăzi a apărut o dispoziție vădit ilegală. Dacă chiar și din text cu greșeli, cu trimiteri la unele norme legale care nu au legătură cu această demisie, și a semnat-o și a plasat-o pe facebook. Dumneaei așa comunică cu subalternii prin facebook. Pentru mine ea nu este angajatorul meu și eu nu recunosc această dispoziție, am să o atac în judecată. După ce ies din concediul medical voi reveni la serviciu, indiferent dacă este această dispoziție sau nu este”, a spus Mihai Moldovanu, șeful direcției Sănătate.

Direcția Sănătate a fost absorbită de către Direcția asistență socială, în urma unei reformei inițiate de Silvia Radu în cadrul primăriei. În cele patru luni și jumătate de când deține interimatul funcției, primărița a dat afară mai mulți șefi de direcții și întreprinderi municipale. Unii dintre aceștia, cum ar fi Eliferie Haruța de la Spații Verzi, au ocupat aceste fotolii de mai bine de 10 ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram