/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Decis! Polițiștii nu vor mai scoate plăcuțele șoferilor care parchează neregulamentar

missing
29 martie 2018, ora 15:47

Sancțiunea pentru parcarea în locuri interzise este amendă de la 5 la 10 unități convenționale cu aplicarea a două puncte de penalizare. Urmare a scoaterii plăcuțelor, proprietarii sau posesorii de vehicule sunt deseori puși în situații complicate pentru că nu pot circula cu mașina până nu își recuperează plăcuțele, altfel riscă o amendă de la 25 la 30 unități convenționale.

Respectiv, conducătorii auto cărora le-au fost ridicate plăcuțele trebuie să apeleze la serviciile de evacuator auto pentru a-și putea duce mașina acasă, serviciu care deseori depășește ca cost suma aplicată prin sancțiune, fie trebuie să identifice inspectorii care i-au ridicat plăcuțele de înmatriculare pentru a le recupera, iar automobilul rămâne în continuare parcat ilegal.

„Constatăm că practica ridicării plăcuțelor a vehiculelor parcate ilegal este una ineficientă, care nu oferă soluții pentru combaterea practicii de staționare sau parcare ilegală, ba din contra, creează dificultăți atât pentru conducătorii auto, cât și pentru polițiști”, a menționat anterior Valentina Buliga.

Aceasta a mai declarat că Inspectoratul Național de Patrulare dispune de tehnica și metoda necesară pentru sancționarea conducătorilor care parchează neregulamentar, fără a fi necesară scoaterea plăcuțelor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram