O solicitare în acest sens a fost depusă de Grupul Gas Natural Fenosa în Moldova a prezentat Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică. Noile tarife ar urma să fie aplicate din 1 aprilie.

Potrivit proiectului, tariful pentru consumatorii conectaţi la reţelele de tensiune medie va fi redus cu 6,1 la sută, iar în cazul consumatorilor conectaţi la reţelele de tensiune înaltă - cu 6 la sută.

„La baza calculelor au fost luaţi în considerare mai mulţi factorii, şi anume preţul de procurare a energiei electrice stipulate în contractele în vigoare pentru anul 2018, tariful pentru serviciile de transport în vigoare, costurile de bază aferente activităţii de distribuţie şi furnizare a energiei electrice, volumul de energie distribuită şi furnizată, pierderile de energie în reţelele de distribuţie înregistrate în anul 2017, indicatorii macroeconomici conform Prognozei actualizate elaborată de Ministerul Economiei şi Infrastructurii”, explică furnizorul.


Şi RED Union Fenosa a solicitat ajustări ale tarifelor de distribuţie pe diferite nivele de tensiune, cu aplicare din 1 aprilie.


Ultima dată, tarifele la energia electrică au fost modificate în martie 2017. Atunci curentul s-a scumpit cu 3,6 la sută.