Microbuz ticsit cu 1,2 tone de miez de nucă în valoare de circa 100.000 de lei, stopat la doar o sută de metri de graniță

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un microbuz ticsit cu 1,2 tone de miez de nucă a fost stopat de polițiștii de frontieră din nordul țării la doar o sută de metri de frontieră. Șoferul în vârstă de 39 de ani nu a putut prezenta acte de proveniență și posesie. Astfel, există bănuială rezonabilă că întregul lot de bunuri a ajuns în mod clandestin pe teritoriul Republicii Moldova, fiind transportat ilegal din Ucraina.

Cazul a avut loc pe 28 martie curent, puțin trecut de miezul nopții, în apropiere de satul Bulboaca, raionul Briceni. Un echipaj al Poliției de Frontieră din cadrul Direcției regionale Nord a oprit în trafic un Mercedes Vito, înmatriculat în Republica Moldova, care se deplasa cu viteză excesivă. La fața locului a fost legitimat conducătorul auto, un cetățean moldovean de 39 de ani, locuitor al satului Bulboaca.

În rezultatul verificării fizice a mijlocului de transport, în compartimentul marfar s-au depistat 40 de saci cu 1.200 kg de miez de nucă. Pentru întreaga încărcătură, estimată la aproximativ o sută de mii lei, șoferul nu deținea actele de însoțire, cât și nu a putut justifica prezența sa în zona de frontieră.

Din investigațiile preliminare, pe fapta dată există bănuială că lotul de miez de nucă a fost introdus ilegal în țară. În continuare, polițiștii de frontieră verifică informațiile deținute pentru a elucida circumstanțele și aplica măsurile legale ce se impun în privința persoanelor vinovate. Lotul de marfă a fost ridicat și pus la păstrare pe teritoriul SPF Briceni până la finalizarea cercetărilor.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...