Operaţiunea face parte dintr-o serie de raiduri similare. Un purtător de cuvânt al poliţiei a anunţat că cinci persoane au fost reţinute, însă a refuzat să dea mai multe detalii.

"O amplă operaţiune antiterorism" a fost desfăşurată de forţele speciale de investigaţii în Roma şi în oraşele Latina, Latina, Viterbo, Caserta şi Matera a arătat un comunicat al poliţiei.

Miercuri, poliţia antiteroristă a reţinut un cetăţean de origine marocană, suspectat că ar fi un simpatizant al organizaţiei Stat Islamic care plănuia un atentat.

Cele cinci persoane reţinute, de origine tunisiană, sunt suspectate că ar avea legătură cu Anis Amri, autorul atentatului de la Berlin, soldat cu 12 morţi şi 100 de răniţi. Anis Amri a fost împuşcat cinci zile mai târziu într-o gară din Milano, relatează postul France24.

Procurorii italieni îi suspectează pe cei cinci de plănuirea unor acte de terorism, falsificarea documentelor şi ajutarea imigranţilor ilegali proveniţi din Tunisia.

Unul dintre ei este acuzat că ar fi încercat să îi obţină lui Anis Amri acte false pentru a îl ajuta să fugă din ţară.

Marco Minniti, ministrul italian de Interne, a declarat, într-un interviu pentru cotidianul La Stampa, că ameninţarea reprezentată de susţinătorii Stat Islamic este la cel mai ridicat nivel în Italia, în condiţiile în care membri ai reţelei teroriste încearcă să se întoarcă în Europa, via Italia.

Până acum, 29 de persoane de altă origine, majoritatea musulmani, au fost expulzate din Italia, fiind considerate că ar reprezenta o ameninţare la adresa securităţii naţionale.